[mk3] Jaki sprawdzić jaki mam olej silnikowy?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
Venomen
[mk3] Jaki sprawdzić jaki mam olej silnikowy?
Cześć. Głupia sprawa bo zapomniałem sobie ( hehe ) jaki lałem olej poprzednio (syn, czy półsyn) i moje pytanko jak sprawdzić który jest w środku zeby dolac? Bo nie chce tego wszystkiego zlewać wiadomo duzo roboty itp. thx z góry!
Re: [mk3] Jaki sprawdzić jaki mam olej silnikowy?
pewnie są specjalne przyżądy do tego typu pomiarów ale za free też tego nikt nie zrobi! Więc lepiej spuścić stary i wlać nowy! Jak pomieszasz syntetyk z półsyntetykiem to pewnie Ci się zważy tracąc swoje właściwości - test na kosiarceVenomen pisze:Cześć. Głupia sprawa bo zapomniałem sobie ( hehe ) jaki lałem olej poprzednio (syn, czy półsyn) i moje pytanko jak sprawdzić który jest w środku zeby dolac? Bo nie chce tego wszystkiego zlewać wiadomo duzo roboty itp. thx z góry!
Zdecydowaniesas_gti pisze:niestety nie ma, tylko ekspertyza laboratoryjna
Na przyszłość to pisz na kartce albo opakowanie zostawiaj.Venomen pisze:Głupia sprawa bo zapomniałem sobie ( hehe ) jaki lałem olej poprzednio (syn, czy półsyn)
Może zacznij od półsyntetyka.... Wiesz trudno coś doradzić w tej sytuacji - bo jest ona identyczna do tej jak kupujesz auto i nie wiesz co lał poprzednik
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....