Jaki możliwie najmocniejszy silnik TDI zaaplikować mk3 ???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jaki możliwie najmocniejszy silnik TDI zaaplikować mk3 ???
a więc z czystej ciekawości mam pytanko, jaki najmocniejszy silnik w turbodieslu można wsadzić do mk3 oraz pytanko jakie koszty wchodzą w grę przy całej tej operacji
tzn może sprecyzuję co bym bardziej chciał zrobić a nie wiem czy w ogóle to tak się da, a więc:
chodzi o to by silnik był seryjny bez żadnego większego tuningu jak ten corrado z linku powyżej, a sam tuning ograniczałby się do dobrego programu etc bez poważniejszej ingerencji w sam silnik po prostu by w razie usterki by nie było progblemu z kupnem części stąd moje pytanko o możliwie najmocniejszy silnik jaki da radę włożyć do mk3
chodzi o to by silnik był seryjny bez żadnego większego tuningu jak ten corrado z linku powyżej, a sam tuning ograniczałby się do dobrego programu etc bez poważniejszej ingerencji w sam silnik po prostu by w razie usterki by nie było progblemu z kupnem części stąd moje pytanko o możliwie najmocniejszy silnik jaki da radę włożyć do mk3
ok w takim razie nie ma sensu skoro 2.5 mają po 180KM to nie dość że OC większe to w sumie nic nadzwyczajnego z niego nie jest, więc prawie już mnie przekonaliście do tego 1.9tdi tylko o jakim to motorku mowa - z jakiego auta, oznaczenie jakieś mile widzianepaolo pisze:2,5 nie wsadzisz. Wiec 1,9 TDi 130 ps wyciagaja ponad 200 z samym programem te 170. Ewentualnie 150 ale kup taki :> innego nie wstawisz...pozatym 2,5 tezmaja 150 / 180 ps
szukałem, poczytałem, znalazłem jeden niby super projekt ale nie pokazano żadnych dowodów na to by się powiodło, a projekt był imponujący....ale skończyło się na gadaniu tylko, ja chcę coś u siebie zmienić i chciałbym przekonać się o wszelkich możliwych rozwiązaniach i później wybrać z nich jedno - te najlepsze dla mnie