Katalizator
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Katalizator
Witam. Ostatnio zaczął mi brzęczeć katalizator i pojechałem do blacharza a ten wyciągnął z katalizatora jedną z dwóch porcelanek, która chałasowała. W zwiazku z tym mam pytanie czy brak tej jednej porcelany moze wpłynąc na pracę silnika, bo teraz nie chodzi za ciekwwie a moze sonda Lambda teraz cos zle odczytuje przy tym niepełnym tłumiku. A tak wogóle to ile son Lambda ma golf III 1.8 ABS 97 r ? Pozdrawiam
Nie no to ze katalizator bez jednej porcelany nie spełnia juz takiej roli jak z dwoma to wiem i dlatego teraz jestem w trakcie kupowania nastepnego nowego, bo szkoda mi pozostałych tłumików ,które były niedawno wymieniane. A tak wogóle to czy te porcelanowe elementy z katalizatora mozna je jakos przykleic z powrotem w to samo miejsce zeby nie latały czy to juz jest niemozliwe?
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer

gumck,
Tego katalizatora już nie naprawisz. Możesz zamontować strumienicę o kształcie zbliżonym do katalizatora, są takie na Allegro, abo zostawić to co jest, jeśli już nie brzęczy. Rzadko kiedy na przeglądzie sprawzają spaliny. Jak tu już kolega zauważył to przy jednej sondzie lambda nie powinno to wpływać na pracę silnika.
Tego katalizatora już nie naprawisz. Możesz zamontować strumienicę o kształcie zbliżonym do katalizatora, są takie na Allegro, abo zostawić to co jest, jeśli już nie brzęczy. Rzadko kiedy na przeglądzie sprawzają spaliny. Jak tu już kolega zauważył to przy jednej sondzie lambda nie powinno to wpływać na pracę silnika.