czy takie koszty można przyjąć?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
czy takie koszty można przyjąć?
Witam Wszystkich.
Godzinę temu mechanik oddał mi auto. Standard wymiana oleju (filtry) + to co znalazł:klocki 61 PLN sworzeń wachacza: 37 PLN cylinderek hamulca tył 35 PLN. Robocizna 170 PLN. Dać mu tyle za usługę czy się targować? A przy okazji zgrzyta mi dwójka. Mechanik powiedział żebym się przyzwyczaił (synchronizator) albo szykował kasę koszt ok 700 PLN (z wszystkim).
Godzinę temu mechanik oddał mi auto. Standard wymiana oleju (filtry) + to co znalazł:klocki 61 PLN sworzeń wachacza: 37 PLN cylinderek hamulca tył 35 PLN. Robocizna 170 PLN. Dać mu tyle za usługę czy się targować? A przy okazji zgrzyta mi dwójka. Mechanik powiedział żebym się przyzwyczaił (synchronizator) albo szykował kasę koszt ok 700 PLN (z wszystkim).
Re: czy takie koszty można przyjąć?
może być nie targuj sie jak dobry mechanior to drugi raz ci zrobi taniej bo powiesz że wtedy sie nie targowałeś ...Kamillo pisze:Robocizna 170 PLN.
sam zarabiasz to i daj człowiekowi zarobić
myślę że grzebał przy Twoim autu coś deczko więcej niż 4h to za godz. 40zł to chyba jak patrząc z pkt widzenia właściciela warsztatu to chyba niezawiele
pomyśl sobie ile zarabia np. doradca prawny lub notariusz za 1h ... a i on potrafi na mine człowieka wsadzić ..., ale to nie ma co porównywać ...
170zł możesz dać ...
cylinderek hamulcowy w bytomiu kosztuje 20 zł ale generalnie cena przystępna
viewtopic.php?f=86&t=432970 końca nie ma nigdy...
Re: czy takie koszty można przyjąć?
klocki tez cena przystępna , dzisiaj jak kupowłame czujnik temperatury to akurat gość brał klocki jakieś włoskie ... za 59zł po rabacie ale były też klocki za 123zł !Kamillo pisze:klocki 61 PLN