MK II lepsze brzmienie :)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
PAWEL89
- Ma gadane

- Kontakt:
MK II lepsze brzmienie :)
Jak zrobić żeby samochód lepiej chodził (akustycznie) i nie chodzi mi tutaj o wymianą tłumika czy wycinaniu filtra powietrza znacie może jakieś sposoby aby na małych obrotach chodził normalnie a powyżej np. 3000 obrotów zaczął ryczeć ??? 
- Chmielu
- Forumowy spamer :)

- Kontakt:
Wiesz, generalnie jeżeli chodzi o "akustykę" silnika to właśnie układ wydechowy i dolotowy mają spore znaczenie....
Nie wiem dokładnie o co Ci chodzi z tą poprawą akustyki, ale właśnie stożek doda basowego pomruku (oczywiście przy większym dodaniu gazu a nie na wolnych obrotach) a wydech to jak wiadomo.
Innym sposobem może być wstawienie silnika od jakiegoż amerykana typu 5,7 V8 - wtedy będzie miał ładną akustykę i na serynym wydechu i bez stożka
Nie wiem dokładnie o co Ci chodzi z tą poprawą akustyki, ale właśnie stożek doda basowego pomruku (oczywiście przy większym dodaniu gazu a nie na wolnych obrotach) a wydech to jak wiadomo.
Innym sposobem może być wstawienie silnika od jakiegoż amerykana typu 5,7 V8 - wtedy będzie miał ładną akustykę i na serynym wydechu i bez stożka
Człowiek może bez końca patrzeć na dwie rzeczy. Na lewego cycka.... i na prawego.
Passat 1.8T - projekt K04
Passat 1.8T - projekt K04