MK3 1,6 ABU Benzyna w Oleju
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- LASOT-A
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
MK3 1,6 ABU Benzyna w Oleju
Witam.
Proszę o poradę.
Dostało mi się jakieś 3.5 l. paliwa do miski olejowej już nie pytajcie jak, bo sam na siebie jestem zły przez nieuwagę odwrotnie założyłem oring z kołnierzykiem na reg. paliwa w gaźniku i paliwo pompowane było przy każdej próbie odpalenia przez odmę do oleju.
Mam pytanie: Czy jak wymienię olej na nowy to nic się wówczas nie stanie przy odpalaniu.
Dzisiaj wylewam olej i wlewam nowy. Proszę o pomoc. Jakie mogą być niepowodzenia tej czynności.
Proszę o poradę.
Dostało mi się jakieś 3.5 l. paliwa do miski olejowej już nie pytajcie jak, bo sam na siebie jestem zły przez nieuwagę odwrotnie założyłem oring z kołnierzykiem na reg. paliwa w gaźniku i paliwo pompowane było przy każdej próbie odpalenia przez odmę do oleju.
Mam pytanie: Czy jak wymienię olej na nowy to nic się wówczas nie stanie przy odpalaniu.
Dzisiaj wylewam olej i wlewam nowy. Proszę o pomoc. Jakie mogą być niepowodzenia tej czynności.
Brillantschwartz perleffect - LA9V
Jeżdże nisko, leże na glebie, grunt to zawieszenie... Jedziesz?
Jak wymienisz olej z filtrem i usuniesz przyczynę dostawania się paliwa to nie będzie problemu. Ekstra by było abyś profilaktycznie przpłukał silnik jakimś olejem - tak jak to dawno było przy wymianie oleju selektor speciallasot pisze: Czy jak wymienię olej na nowy to nic się wówczas nie stanie przy odpalaniu
[ Dodano: Pon Wrz 11, 2006 12:29 ]
Największy proble jest w tym że już coś mogło się stać z silnikiem jak jeździłeś na mieszance olej+benzyna - jakieś lokalne przytarcia - ale bądźmy dobrej myśli
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
- LASOT-A
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Dzięki bardzo za cenną radę. Przyczynę już usunąłem.
Pozdrawiam Punkcik - oczywiście.
[ Dodano: Pon 11 Wrz, 2006 ]
nie jeździłem na szczęście. - Bałem się. zresztą nie mogłem odpalić bo benzyna w tym czasie pakowała nie tam gdzie trzeba.
powiedz jeszcze czy przed odpaleniem odłączyć odmę spod gaźnika, żeby resztki oparów benzyny odparowały czy nie?
Pozdrawiam Punkcik - oczywiście.
nie jeździłem na szczęście. - Bałem się. zresztą nie mogłem odpalić bo benzyna w tym czasie pakowała nie tam gdzie trzeba.
powiedz jeszcze czy przed odpaleniem odłączyć odmę spod gaźnika, żeby resztki oparów benzyny odparowały czy nie?
- LASOT-A
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Właśnie wylałem wczoraj ok. 10l. oleju i benzyny a raczej benzyny i oleju
[ Dodano: Wto 12 Wrz, 2006 ]
Ale silnika nie odpalałem, bo korek w misce stracił gwint - trzeba nowy.
[ Dodano: Sro 27 Cze, 2007 ]
Dokończę temat bo trzeba pisać jak się problemy rozwiązuje. Otóż silnika nie mogłem odpalić nic nie chciało ruszyć, dopiero po wyjęciu świec i zakręceniu rozrusznikiem wydmuchało bęzynę z komór i po zakręceniu świec wszystko tak jak koledzy pisali jest w porządku. Korek spustowy oleju odkręciłem francuzem ciągnąc przy tym w dół.
Skończyło się pomyslnie i bez większych kosztów. Silniczek pracuje cacy.
DZIĘKI za rady Panowie. Pozdrawiam.
[ Dodano: Wto 12 Wrz, 2006 ]
Ale silnika nie odpalałem, bo korek w misce stracił gwint - trzeba nowy.
[ Dodano: Sro 27 Cze, 2007 ]
Dokończę temat bo trzeba pisać jak się problemy rozwiązuje. Otóż silnika nie mogłem odpalić nic nie chciało ruszyć, dopiero po wyjęciu świec i zakręceniu rozrusznikiem wydmuchało bęzynę z komór i po zakręceniu świec wszystko tak jak koledzy pisali jest w porządku. Korek spustowy oleju odkręciłem francuzem ciągnąc przy tym w dół.
Skończyło się pomyslnie i bez większych kosztów. Silniczek pracuje cacy.
DZIĘKI za rady Panowie. Pozdrawiam.