Centralny wariuje

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

KubaIV
Nowicjusz
Nowicjusz

Centralny wariuje

Post autor: KubaIV » czw kwie 16, 2020 22:07

Witam. Mam problem z moim golfem HB 3 drzwiowy. Otóż od dłuższego czasu jest problem z centralnym zamkiem. Potrafi sam się otwierać i zamykać. Często podczas jazdy też się to zdarza. Bywało, że szedłem rano, klikałem pilotem, aby się otworzył i zamek się otwierał i zamykał w kółko przez kilkanaście sekund. Co może być przyczyną?
Dodam, że sterowanie z pilota jest dokładane, sam centralny był w oryginale bez pilota, jak również wymieniane było radio na firmy Pioneer (wyczytałem w jakimś temacie, że radia tej firmy mogły tworzyć problemy). Zdarza się, że jak otworzę drzwi po zgaszeniu silnika, na włączonych światłach, to brzęczek nie piszczy. Dopiero jak na OTWARTYCH drzwiach kierowcy kliknę zamykanie na pilocie to zaczyna brzęczeć. Potem nawet po kliknięciu na otwarcie dalej brzęczy.
Co zostało wymienione:
- Zamek drzwi kierowcy na zamiennik (był spokój przez jakieś 2 tyg, ale zdarza się to nawet teraz, że centralny działa np. przez tydzień normalnie, a potem znowu wariuje)
- sterownik centralnego zamka (założony nowy, firmy stig 2 tyg temu i dalej to samo)
- sprawdzone wiązki w drzwiach, w gumie przy zawiasach drzwi, przy sterowniku centralnego i przy klapie, wszystko dobrze.

Proszę o porady i pomoc, co jeszcze sprawdzić, żeby nie ładować na darmo pieniędzy, tak jak stało się ze sterownikiem :-/
Pozdrawiam i z góry dziękuję.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Volkswagen: Golf - mk4 (1997 - 2005)”