[mk4] Coś puka w zawieszeniu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[mk4] Coś puka w zawieszeniu
Witajcie. Mam pewien problem. Otóż przy normalnych prędkościach 20-110km/h coś mi strasznie wali w przednim zawieszeniu. Nie chcę jechać do mechanika bo terminy to dramat... Według mnie to poduszki amortyzatorów i widzę że tuleje wachaczy też do wymiany ale najpierw chcę ogarnąć sprawę stukania. Co sądzicie ? na zdjęciu 3 rzeczy które wyglądają na zużyte,reszta ok
[mk4] Re: Coś puka w zawieszeniu
Górę amorka zostaw w spokoju. Tak to ma być. Przecie nie przyspawane na sztywno. Tuleje wahacza powymieniaj bo agonia. Te gumy na drążku też.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Tylko nie febi bo wytrzymuje miesiąc dwa. Ori jest febi ale to nie to samo już.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
-
- Gadatliwa bestia
Taa... usztywni tu, a luzy wyjda gdzie indziej patrz magiel/krzyzak i bedzie znow szukal.
VW Bora 1.9TDI 01' ASV+sprzedany.
VW Golf 4 1.4 99' LPG -sprzet zony
Seat Leon 1.6 16 05' LPG
Seat Leon 1.6 16 05' LPG
- Garrison
- Forum Master
- Auto: Leon 5F Xperience
- Silnik: CZCA
To chyba dobrze, że się dowie w ten sposób, że ma magiel do wymiany? Usterki trzeba eliminować, a nie je kamuflować.
Usztywnienie swoją drogą - zwyczajnie są trwalsze.
-
- Gadatliwa bestia
No ok,założy regenerowany magiel i dalej mu będzie pukać, będzie twardo i jak nie magiel to inne rzeczy będą dawać znać o sobie.... wiem bo miałem tak w Borze i nie chce już... nadwozie też traci sztywność i zaczyna to wszystko tłuc.
Każdy robi jak chce, ja tylko pisze żeby kolega miał świadomość że są plusy i minusy pełnych tulei.Jak kogoś denerwują efekty akustyczne ( mnie np.) to nie polecam.
Każdy robi jak chce, ja tylko pisze żeby kolega miał świadomość że są plusy i minusy pełnych tulei.Jak kogoś denerwują efekty akustyczne ( mnie np.) to nie polecam.
VW Bora 1.9TDI 01' ASV+sprzedany.
Seat Leon 1.6 16 05' LPG
Seat Leon 1.6 16 05' LPG
Kurde założyłem już jedną sztywna bo taką zamówiłem, miałem zabierać się za drugą stronę ale się okazało że inna mi wysłali oraz na dodatek poszedł przegub bądź jakoś wyleciał przy kole bo od skrzyni się kręci... W poniedziałek zrobię druga stronę i może się uda przegub wymienić to zobaczymy jak to będzie jeździć. Mam nadzieję że wiecej ustarek nie znajdę