Miesiąc temu wymieniałem szklanki,panewki,wałek,uszczelki pompek,uszczelkę głowicy+planowanie głowicy i sprawdzenie szczelności,rozrząd kompletny.
Po tych wymianach i odpaleniu silnika coś stuka tak jak przed wymianą. Stukanie nasila się po 5sekundach od odpalenia auta po nocnym postoju. Dymi jasnym dymem do póki się nie rozgrzeje i spaliny są gryzące i takie bardziej białe. Jak odpalę auto w garażu ,to muszę szybko wyjeżdżać ,bo można się zaczadzić. Nie wiem czy to ma związek ze sobą to stukanie i kopcenie, ale przed wymianą wszystkich rzezy to stukanie i lekka chmurka jasnego dymku też była,ale teraz jest większa. Wrzucam filmik do posłuchania jak to stuka i fotkę grup 13,18,23. Już nie wiem co jest grane w tym silniku ,ale ręce opadają. Może ktoś coś powie co sprawdzić ,albo gdzie szukać przyczyny

przyśpieszenie ma,od kopa pali,oleju jak na razie nie bierze,pali około 7l w cyklu mieszanym i na ciepłym zero dymka. A i jeszcze miałem profilaktycznie docierane zawory i uszczelniacze nowe.