[mk4] Klimatroik
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[mk4] Klimatroik
Witam i odświeżam temat . Ja mam taki problem u siebie w aucie 1,9 tdi 110 km ASV. W tamtym roku zerwało mi się sprzęgiełko, na sprężarce klimy no i teraz postanowiłem je wymienić.Po wymianie i nabiciu klimy okazało się że nie działają wentylatory ani sprzęgiełko poczytałem trochę na forum no i dobrałem się do tych bezpieczników na aku. okazało się że ten pierwszy się przypalił lekko ,po wymianie wentylatory chodzą a sprzęgiełko wchodzi na obroty ale klima nie chłodzi .Kupiłem nowy czujnik ciśnienie klimy i gdy go wpinam nie chodzi nic ani sprężarka ani wentylatory Wiec na nowy dałem ten stary i odziwo sprzęgiełko odpala wentylatory też ale nie chłodzi dalej .Dobrałem się do kostki którą się wpina do sprzęgiełka sprężarki i gdy przykładam próbówkę to co jakieś 6.7 sekund się zapala i gaśnie Więc moje pytanie jest taki czy ten prąd taki ma być czy tez ma być stały bo wydaje mi się że stały ale nie znam się na tym za bardzo i proszę o waszą pomoc bo mnie już krew zalewa