[mk4] Brak licznika i problem z immo Golf IV
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[mk4] Brak licznika i problem z immo Golf IV
Witam na początek przedstawię jak wygląda cała sytuacja. Otóż uszkodził mi się licznik w moim mk4 i go wysłałem do kolegi mojego mechanika który rzekomo się takimi rzeczami zajmuje. Koleś napisał że licznik zrobiony i go wysyła jutro i tak wysłał że czekam już 2 tydzień za licznikiem. Telefonu nie odbiera tylko pisze sms że jest na pogrzebie drugiego dnia gdzie indziej itd itd. Sam mechanik do niego dzwonił i również od niego też milczy. Myślałem aby kupić licznik od Golfa IV 1.9 TDI AGR 99r. tylko problem w tym że raczej nie zakoduję kluczyka i auto nadal nie będzie odpalać. Są jakieś możliwości aby auto w końcu wyruszyło na drogę? :/ Ewentualnie jak kupię licznik+kluczyk od tego licznika auto odpali? Albo jakoś da radę wyłączyć immo nie mając starego licznika? Mi już nic do głowy nie przychodzi... koleś mieszka bardzo daleko więc do niego tak se o nie pojadę :/
-
- VWGolf.pl Killer
[mk4] Re: Brak licznika i problem z immo Golf IV
kupić licznik bez immo albo licznik z pinem i zakodować
Immo off w sterowniku silnika i odpalasz na dowolnym liczniku i żadnych kodowan nie musisz robić kluczy czy liczników itd.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Wystarczy odczytać stary pin z komputera silnika i zaprogramować nowy licznik.
Olac programowanie licznika. Immo to żadne zabezpieczeie a na przyszłość jak będzie chciał wstawić inny licznik to zero problemów będzie. Zabezpieczenie niech sam zrobi jakieś to będzie sto razy lepsze.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
[mk4] Re: [mk4] Re: Brak licznika i problem z immo Golf IV
Nie chodzi o zabezpieczenie. Jak wstawi licznik choćby z połową FISa to przy każdym włączeniu zapłonu będzie pisk i komunikat o błędzie immo. Więc nie wiem czy w końcu i tak nie skończy się na programowaniu immo.wesol pisze:Olac programowanie licznika. Immo to żadne zabezpieczeie a na przyszłość jak będzie chciał wstawić inny licznik to zero problemów będzie. Zabezpieczenie niech sam zrobi jakieś to będzie sto razy lepsze.
dostałem poradę aby odczytać PIN z komputera i kupić nowy licznik, wprowadzić PIN i zakodować kluczyk właśnie podłączyłem inny licznik tylko że od benzyny i blokuje właśnie immo start auta :/ będę kombinować. dzięki za informację
[mk4] Re: [mk4] Re: Brak licznika i problem z immo Golf IV
Kup se comandera . Kup se licznik . 5 min i zrobione. W 100 się zmieścić zdołasz.siszi99 pisze:dostałem poradę aby odczytać PIN z komputera i kupić nowy licznik, wprowadzić PIN i zakodować kluczyk właśnie podłączyłem inny licznik tylko że od benzyny i blokuje właśnie immo start auta :/ będę kombinować. dzięki za informację
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
MOJE byłe byłe VW :)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1176271#1176271
było mk1 1.5D
było mk2 1.6TD
jest mk3 1.9 TDI 1Z
jest mk6 2.0 TDI CBDC HL
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1176271#1176271
było mk1 1.5D
było mk2 1.6TD
jest mk3 1.9 TDI 1Z
jest mk6 2.0 TDI CBDC HL
mam comandaera i robię tak: aktywne porty od 1 do4 ,01 motor, na dole zakładka K line, engine control unit ,read epprom no i tutaj jest problem.nie czyta wsadu. mam to robić na włożonym innym liczniku czy bez licznika?