Witam
Mam problem z moim Golfem 2 z silnikiem 1.3 na wtrysku z najzwyklejszą instalacją gazową z "wtryskiem" w dolot przed puszką filtra powietrza. Auto na początku jeździło bezproblemowo na gazie jak i na benzynie potem przestał jeździć na benzynie - po przejechaniu kilkuset metrów zaczął szarpać i gasł, problem z jazdą również na gazie pojawił się jakieś 2 tygodnie temu gdy nagle stracił moc, z pedałem w podłodze auto w ogóle nie przyspiesza, podjechanie pod większą górkę graniczy z cudem, pojawił się również problem z obrotami ponieważ wcześniej na biegu jałowym miał w granicach 1200 - 1500 obrotów a teraz na biegu jałowym jest jakieś 900 - 1000. Czym to jest spowodowane?
1.3 brak mocy na gazie, nie jeździ na benzynie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
1.3 brak mocy na gazie, nie jeździ na benzynie
Rozumieć mamy że paliwo jest?? Więc ja bym zaczął od sprawdzenia zasilania tj: pompka paliwa później kolejno przewody wysokiego napięcia,świece,cewkę,aparat zapłonowy. Napisz jeszcze jaki masz kod silnika?
-
- Nowicjusz
Re: 1.3 brak mocy na gazie, nie jeździ na benzynie
Kod silnika NZ. Zasilanie pompy paliwa jest ponieważ auto na benzynie normalnie odpalało tyle że po przejechaniu może 100 metrów nie całych auto szarpało i gasło. Problem okazał się błahy ponieważ wszelakie kostki pod maską m.in od wtrysków były zaśniedziałe. Oczyściłem wszystkie możliwe kostki, wtyczki pod maską preparatem w sprayu do czyszczenia połączeń elektrycznych, wymieniłem dla świętego spokoju również świece i auto ożyło. Jeździ aż miło
Temat do zamknięcia.
Temat do zamknięcia.