Witam, pacjent to A3 8L AHF
Problem tak jak w temacie a mianowicie coś jakby podskakiwanie prawego przedniego koła podczas ruszania, bez gazu czy z gazem efekt taki sam, jakby zrywał przyczepność ale to tego dochodzą drgania.
Efekt pojawia sie w sumie tylko na zimnym silniku, nie ważne czy na zewnątrz 15st czy 30st, jak cieplej na zewnątrz to wydaje mi się że szybciej ustępuje.. Byłem na 3 różnych szarpakach, nigdzie diagnosta nic nie znalazł.
Wymieniłem amortyzatory wraz z poduszkami i łożyskami mimo że diagności mówili że mają po 70%+, ale jako iż były oryginalne stwierdziłem że wymienię - efektu nie przyniosło ale amortyzatory po wyjęciu i wciśnięciu już nie pracowały.
Koła również wyważane 2 krotnie, opony na przedniej osi do Dunlop BlueResponse z tamtego roku.
Już nie wiem za co się zabrać a denerwujące to jest.
Liczę na wasze doświadczenie i pomoc
Podskakiwanie koła podczas ruszania
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- VWGolf.pl Killer
podobny objaw robi sprzęgło i tylko na zimnym i przy pierwszych ruszaniachpanus pisze:Efekt pojawia sie w sumie tylko na zimnym silniku
No właśnie to jest kilka pierwszych ruszeń zazwyczaj
Kurczę troche mnie zmartwiłeś, sprzęgło na jednomasie mam od bodajże 40tys km, jutro dokładnie sprawdzę kiedy zmieniałem
Kurczę troche mnie zmartwiłeś, sprzęgło na jednomasie mam od bodajże 40tys km, jutro dokładnie sprawdzę kiedy zmieniałem
-
- VWGolf.pl Killer
trudno mi cokolwiek napisać nie czując tego osobiście a czy abs jest sprawny