luz na wale
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
luz na wale
Witam
mam pytanie czy luz 2mm na wale jest to normalne? Czy da się to jakoś zniwelować? Stuków silnika brak.
Pacjent 1.6 AEE
Z góry dzięki za pomoc
mam pytanie czy luz 2mm na wale jest to normalne? Czy da się to jakoś zniwelować? Stuków silnika brak.
Pacjent 1.6 AEE
Z góry dzięki za pomoc
luz na wale
właśnie miska czysta, mechanik zdejmował ją jakieś 2 miesiące temu, bo podejrzewał że ma być robiony dół silnika, ale w misce nic nie było i pierścienie trzymają to miałem tylko głowice i zawory robione
luz na wale
Ciekawe w jakim stanie jest pierścień oporowy wału korbowego. To że jeszcze nie wypadł to nie znaczy że jest ok.
luz na wale
Musi zwalić miskę olejową i sprawdzić skąd się bierze ten luz. Trzeba rozkręcić stopy korbowodów i przyjrzeć panewkom głównym. Być może wytarty jest już blok silnika. Jeżeli mechanik nie wie co sprawdzić to lepiej poszukaj takiego co wie.
luz na wale
Autor nie napisał o jakim luzie mówimy. Jak rozumiem osiowy (czyli wzdłuż wału), tak?
________________________________________________________________________________
Było: VW Passat B4 Variant GL 1.9 TDI 1Z '96
Jest: VW Passat B6 Sedan Comfortline 1.4 TSI CAXA '09
Było: VW Passat B4 Variant GL 1.9 TDI 1Z '96
Jest: VW Passat B6 Sedan Comfortline 1.4 TSI CAXA '09
luz na wale
Tak luz wzdłużny. Co do mechanika to na pewno idzie do innego, bo mój złapał przepuklinę