mk3 GTI 2.0 115 Cos stuka/rzęzi przy wstecznym :/

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

tier
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

mk3 GTI 2.0 115 Cos stuka/rzęzi przy wstecznym :/

Post autor: tier » ndz sie 27, 2006 16:03

witam

Jestem nowy na forum. Zakupilem niedawno golfa 2.0 gti edition z 96 r. Wszystko ladnie pieknie ale mam problem ze wstecznym. Mianowicie bieg wchodzi bez problemu ale jak sie jedzie juz do tylu to slychac jakby pukanie takie... to nie jest pukanie tylko cos jakby rzęzilo. I dzieje sie to tylko przy wstecznym. Na innych biegach cichutko. No i dodam jeszcze ze wbijanie biegu bez problemow. Nic nie trzeszczy jak wbijam wszystkie biegi. Tylko ten dzwiek jak jade do tylu :/ Co to moze byc? Pomozcie.
pozdr.

tier

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » ndz sie 27, 2006 18:34

wygląda na uszkodzenie układu różnicowego albo koła zębatego pośredniego wstecznego biegu . A moze zaciski chamulcowe dają Ci szkołe jak jedziesz do tyłu

piotr1979
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Re: mk3 GTI 2.0 115 Cos stuka/rzęzi przy wstecznym :/

Post autor: piotr1979 » ndz sie 27, 2006 18:59

tier pisze:witam

Jestem nowy na forum. Zakupilem niedawno golfa 2.0 gti edition z 96 r. Wszystko ladnie pieknie ale mam problem ze wstecznym. Mianowicie bieg wchodzi bez problemu ale jak sie jedzie juz do tylu to slychac jakby pukanie takie... to nie jest pukanie tylko cos jakby rzęzilo. I dzieje sie to tylko przy wstecznym. Na innych biegach cichutko. No i dodam jeszcze ze wbijanie biegu bez problemow. Nic nie trzeszczy jak wbijam wszystkie biegi. Tylko ten dzwiek jak jade do tylu :/ Co to moze byc? Pomozcie.
pozdr.
u mnie tak samo bylo jak tylko kupilem fure to na wstecznym rzezil troche .na poczatku bylem zaniepokojony ale dalem se siana.jezdzilem ponad rok auto poszlo do zyda i nic sie nie dzialo.takze ja bym to olał.na wstecznym sie nie jezdzi.u mnie tez wchodzil elegancko bieg.moze one tak maja te ady?wogole ady to jakas popierdolka.

passat b5 fl ,galaxy 1.9tdi 2005r auy,ALHAMBRA 1.8T AJH,honda civic ufo type r

tier
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: tier » ndz sie 27, 2006 21:14

mam AGG silnik nie ADY. to napewno nie hamulce. napewno cos w skrzyni. poki co bede jezdzil. tez mysle ze to cos z kolem zebatym. moze ulamany zabek jakis. ciekawe ile naprawa tego bedzie kosztowala :/

tier

piotr1979
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: piotr1979 » pn sie 28, 2006 09:13

tier pisze:mam AGG silnik nie ADY
ano tak przeciez'96

passat b5 fl ,galaxy 1.9tdi 2005r auy,ALHAMBRA 1.8T AJH,honda civic ufo type r

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”