Dzięki bardzo za odpowiedź. Zastanawia mnie, czy jak bym podpiął kable z modułu do kabla od centralnego, to by śmigało? Mam obecnie podpięte pod kable w drzwiach(trochę się naszukałem, zanim znalazłem właściwe), ale irytuje mnie to, że drzwi nie zamykają/otwierają się równomiernie - w wolnym tłumaczeniu tak jakbym sygnał szedł najpierw do drzwi prawych, a jak tylko one się zamkną/otworzą, zamykają/otwierają się lewe. Gdy robię to z zamka lub na tym panelu, zamykają/otwierają się równomiernie razem.
I tu od razu rodzi się drugie pytanie - czy muszę w tym wypadku podpiąć oba kable sygnałowe do kabla, który połączony jest z pinem 2, czyli centralnym? Bo na prostą chłopską logikę wychodzi mi, że przełącznik działa na prostej zasadzie wysyłania impulsu, który jest przetwarzany przez sterownik i w zależności, czy jest zamknięty, to otwiera, a jak jest otwarty, to zamyka zamek. A dwa guziki są po prostu, aby było wiadomo, że zamknięte/otwarte. Wprawdzie nigdy nie sprawdzałem, czy jak dwa razy nacisnę zamykanie/otwieranie, to czy za drugim razem jest wysyłany sygnał, czy guzik jest w tym momencie "pusty". Coś jak w długopisach ze spustem - jeden guzik wysuwa, drugi chowa.