Wieszający się rozrusznik 1.8
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, mam taki problem ze wiesza mi się rozrusznik. Ale dziwne jest to że wyłącza się dopiero gdy psyknie przekaźnik - przynajmniej w tym samym czasie. I teraz pytanie czy może to mieć coś wspólnego z tym przekaźnikiem(18)? Wygląda na to że był wymieniany kabel od rozrusznika który idzie prosto do stacyjki. A w oryginalne idzie jeszcze przez bezpiecznik? Kiedyś miałem przypadek że rozrusznik dział nawet po wyjęciu kluczyka z stacyjki. Teraz kolejny problem że po odpaleniu samochodu wciąż się kręci z dużymi obrotami. I po wciśnięciu sprzęgła coś zazgrzyta.... i rozrusznik robi się wyłącza.
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Wychodzi na to ze rozrszunik nie cofa sie po puszczeniu kluczyka. Najlepiej wyciagnij go, podaj plus i zobacz czy po odlaczeniu plusa rozrusznik wraca do stanu wyjsciowego jezeli oska zostaje w pozycji wysunietej to rozrusznik do wymiany lub regeneracji.
Ale dlaczego zgrzyta po wciśnięciu sprzęgła? Coś czuje że to jednak coś z stacyjką... Ale sprawdzę. Gdyby ktoś miał jakieś ciekawe rozwiązania to proszę pisać.
@Mavrick pytanie z innej dziedziny, znajdę gdzieś schemat świateł do golfa iii? Chodzi o kostki tylnych świateł.
@Mavrick pytanie z innej dziedziny, znajdę gdzieś schemat świateł do golfa iii? Chodzi o kostki tylnych świateł.
Który kabelek do których świateł, bo mam wielki bajzel w okablowaniu... głównie chodzi mi o kolory.
- Mavrick
- Kontakt:
Moge Ci to jutro wieczorem sprawdzic. Jezeli mnie pamiec nie myli to na wkladzie lampy przy gniezdzie jest jakis opis pinow.
Ok, dzięki. Głównie chodzi mi o kolory przewodów z lampy do lampy (lewa, prawa) oraz te której wchodzą do tej z lewej strony. Bo mam ucięty szary, a dodany jakiś czerwony... i nie mam pojęcia co to jest....
Przydałby się też schemat podłączenia stacyjki do rozrusznika. Bo rozrusznik mi się dopiero wyłącza po puszczeniu sprzęgła.... a tak to działa jak odkurzacz... te 10sec po uruchomieniu silnika.
Przydałby się też schemat podłączenia stacyjki do rozrusznika. Bo rozrusznik mi się dopiero wyłącza po puszczeniu sprzęgła.... a tak to działa jak odkurzacz... te 10sec po uruchomieniu silnika.
- Mavrick
- Kontakt:
A czy odbija Ci kluczyk po przekręceniu do oporu i puszczeniu go? bo moze Ci sie kostka stacyjki rozsypala a dokladniej sprezyna.
czarno-biały - kierunkowskaz lewy
szaro-czerwony - pozycyjne prawy tył z bezpiecznika 7
szaro-czarny - pozycyjne lewy tył z bezpiecznika 8
czarno-czerwony - lampa stop
szaro-zielony - podświetlanie rejestracji z bezpiecznika 3
czarno-żółty - +12V ACC tylna wycieraczka z bezpiecznika 4
czarno-zielony - kierunkowskaz prawy
czarny - światło cofania
zielono-czarny - tylna wycieraczka sterowanie z przekaźnika 2-3
szaro-biały - lampa przeciwmgielna
brązowo-niebieski - masa czujnika poziomu paliwa
biało-zielony - podgrzewanie tylnej szyby
czarno-biały - kierunkowskaz lewy
szaro-czerwony - pozycyjne prawy tył z bezpiecznika 7
szaro-czarny - pozycyjne lewy tył z bezpiecznika 8
czarno-czerwony - lampa stop
szaro-zielony - podświetlanie rejestracji z bezpiecznika 3
czarno-żółty - +12V ACC tylna wycieraczka z bezpiecznika 4
czarno-zielony - kierunkowskaz prawy
czarny - światło cofania
zielono-czarny - tylna wycieraczka sterowanie z przekaźnika 2-3
szaro-biały - lampa przeciwmgielna
brązowo-niebieski - masa czujnika poziomu paliwa
biało-zielony - podgrzewanie tylnej szyby
Sprężyna odbija. Ale za każdym razem jest coś takiego że jak puszczę sprzęgło to rozrusznik się zatrzymuje.Tam była jakaś amatorka bo równolegle z kablem od rozrusznika jest inny kabel. Idzie on prosto od stacyjki aż do samego rozrusznika. Nie idzie nigdzie w bezpieczniki... Zastanawiam się czy coś się nie wraca z tego rozrusznika...
Tam jakiś łep... puścił kabel 0,75mm z stacyjki bezpośrednio do rozrusznika....
https://scr.hu/Oo5Z3a" onclick="window.open(this.href);return false; - Chodzi mi o opis tych wtyczek świateł Tylnych. Jak widać mam kilka kabelków uciętych. I ten pierwszy czerwony w kostce na dole to jakiś dorabiany. Jaki powinien być oryginalny?
I ciekawi mnie co to za mała dwu pinowa wtyczka.
I ciekawi mnie co to za mała dwu pinowa wtyczka.
Tak, wiem. Dziękuje,ale napisałem że u mnie niestety jest pomieszane to z kablami i potrzebuje opisu kostki. Ta mała wtyczka 2pin ma cały czas +12V z akumulatora to chyba światło w bagażniku.
- Mavrick
- Kontakt:
Zobacz czy w tej 2 pinowej wtyczce znika masa po zamknieciu zamka w klapie.