Witajcie znajomy kupił Passata b5 w którym jest problem z szybami elektrycznymi. Mianowicie nie działają, lecz kiedy odłączymy akumulator i podłączymy ponownie, szyby zadziałają na jakieś 10 minut i po tym czasie znów przestaną reagować. Do modułu komfortu jeszcze nie zaglądałem, ale domyślam się że w tym przypadku wina leży po jego stronie, miał ktoś z was taki przypadek? i potrafiłby coś doradzić?
Druga sprawa to niedziałający centralny zamek, od czasu do czasu zadziała siłownik jedynie w klapie bagażnika z pilota po którego naciśnięciu słychać cykanie w okolicach nóg pasażera po prawej stronie, muszę posprawdzać przelotki w drzwiach, poza tym centralny jest martwy. W przypadku gdy kable w przelotkach będą okej, czy te obydwie przyczyny również są spowodowane jakimś problemem z modułem komfortu ?
Miał ktoś podobny problem? Co jeszcze warto sprawdzić? Bezpieczniki okej.
Pozdrawiam Gostas
@edit Moduł komfortu suchy oraz wewnątrz wygląda na pierwszy rzut oka że nie był zalany, załączam zdjęcia ----> " onclick="window.open(this.href);return false;
Jedno co mi przychodzi na myśl to że auto było anglikiem? moduł był po stronie pasażera, a nie kierowcy
Dlatego też przychodzi mi do głowy to że może być też po prostu bałagan w samej instalacji. Męczy mnie fakt jedynie dlaczego szyby po odłączeniu zasilania, czy odłączeniu i podłączeniu modułu, działają jakiś czas ok 10 minut a potem tak jakby ucinało im dopływ prądu.
Czy szyby powinny działać bez samego modułu ?
Passat B5 Elektryczne szyby i centralny zamek zwariowały
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Ostatnio zmieniony czw lut 16, 2017 22:18 przez Gostas, łącznie zmieniany 1 raz.
Zasilanie Elektrycznych szyb i centralny zamek
brak zasilania po stacyjce - dlatego działają tylko w trybie awaryjnym przez 10 minut
ponieważ nie napisałeś jaki to nr komfortu to ciężko ci pomóc
ponieważ nie napisałeś jaki to nr komfortu to ciężko ci pomóc
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Re: Zasilanie Elektrycznych szyb i centralny zamek
Oj przepraszam moja wina, umknęła mi ta ważna informacja, jego oznaczenie to 1J0 959 799 N
@edit próbowałem połączyć się z modułem komfortu VAG COMem, VCDSem i Polskim Vagiem, brak, błąd połączenia , natomiast z innymi modułami się łączy jak silnik czy klimatyzacja, choć też nie jestem pewny czy to problem po stronie modułu czy coś z moim kablem bo dysponuje tylko KKLem od Viakena.
Dodam też że sam moduł wydaje z siebie co chwila podejrzane dźwięki tykania niczym głośny sekundnik zegara, nie wiem czy to przekaźniki, ale trwa to nawet do 5 sekund.
@edit próbowałem połączyć się z modułem komfortu VAG COMem, VCDSem i Polskim Vagiem, brak, błąd połączenia , natomiast z innymi modułami się łączy jak silnik czy klimatyzacja, choć też nie jestem pewny czy to problem po stronie modułu czy coś z moim kablem bo dysponuje tylko KKLem od Viakena.
Dodam też że sam moduł wydaje z siebie co chwila podejrzane dźwięki tykania niczym głośny sekundnik zegara, nie wiem czy to przekaźniki, ale trwa to nawet do 5 sekund.
Zasilanie Elektrycznych szyb i centralny zamek
Na chwile obecną wszystko zwariowało, zaczął nagle działać centralny zamek ale tylko z pilota, tzn dokładnie raz po raz działa ale gdy zamknie zamki to natychmiast się otworzą.
Najgorsze że otwierałem tylną klapę kluczykiem i otworzyło się okno kierowcy do samego końca, zamknąć się już nie chce, tak jak wcześniej szyby działały po odłączeniu prądu i podłączeniu tak teraz już nie reagują na taki zabieg, kombinowałem, odpinałem moduł, akumulator i nic, zostałem z otwartą szybą kierowcy. Możliwe że jutro lub w przyszłym tygodniu ogarne na testy inny moduł komfortu, bo już nie mam koncepcji na to...
Może ktoś ma z was jakiś patent na zamknięcie szyby?
Najgorsze że otwierałem tylną klapę kluczykiem i otworzyło się okno kierowcy do samego końca, zamknąć się już nie chce, tak jak wcześniej szyby działały po odłączeniu prądu i podłączeniu tak teraz już nie reagują na taki zabieg, kombinowałem, odpinałem moduł, akumulator i nic, zostałem z otwartą szybą kierowcy. Możliwe że jutro lub w przyszłym tygodniu ogarne na testy inny moduł komfortu, bo już nie mam koncepcji na to...
Może ktoś ma z was jakiś patent na zamknięcie szyby?
-
- Użytkownik
Gostas, przekręć klucz w zamku kierowcy na zamykanie i przytrzym chwile (modul powinien okna pozamykac