Kierunki USA z włacznikiem w kabinie.

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

matGTI
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: matGTI » ndz sty 15, 2017 01:16

Siema. Kupiłem już golfa z takimi kierunkami jak w filmie niżej. Cały czas się świecą. Chciałbym je zrobić na jakiś przełącznik w kabinie, by móc wyłączać/włączać kiedy będę chciał. Dużo z tym roboty ? Trzeba się bawić w jakieś bezpieczniki, przekaźniki itd ?
Kabel mam i przełącznik też kupiłem, teraz tylko pytanie jak to podłączyć ?

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=rEdFkKIJzpU[/youtube]

Dzięki za pomoc.

matGTI
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: matGTI » ndz sty 15, 2017 17:43

Dobra dziś przy piwku rozkminiłem jak te kable to kabiny poprowadzić i działa jak powinno póki co.
Teraz tylko pytanie czy od razu lutować to do włącznika, czy jeszcze w jakieś bezpieczniki trzeba się bawić ?
Masę podpiłem do budy to chyba powinno wystarczyć ?

Awatar użytkownika
Geeeziu
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Re: Kierunki USA z włacznikiem w kabinie.

Post autor: Geeeziu » czw sty 26, 2017 05:07

wystarczy dac przelacznik na plusie zasilającym postoje w kierunkach. Na przewody dochodzace do przelacznika zarzuć wsuwki damskie i wsun na odpowiednie piny przełącznika, polecam tez dać bajer taki, że mase postojówki wpinasz do plusa kierunku. Oczywiscie lewej postojowki do lewego kierunki i prawej postojowki do prawego kierunku. W efekcie czego gdy załączy Ci sie kierunek zgasnie postój, a gdy wyłączy sie kierunek załączy sie postój, efekt całkiem ciekawy. Mam tak u siebie zrobione.

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=489917" onclick="window.open(this.href);return false; <- moje MK2 , W 2k15 na 17" azevach, zapraszam do oglądania i komentowania! :)
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”