{mk III} znikajacy dziwnie olej

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
kulfi
Mały gagatek
Mały gagatek

{mk III} znikajacy dziwnie olej

Post autor: kulfi » śr sie 23, 2006 19:47

wiatm
Jak to jest auto niekopci! i niecieknie!!
Niewiem co jest grane, ubywa powoli oleju po około 3tygodniowej jezdzie musze dolać do stanu.
Czy moze to być spowodowane tym ze juz powinienem go zmienić, bo juz przejezdził prawie 15 tyś. :crazy: :crazy:

POMOGŁEM >>>>WYSTARCZY KLIKNĄĆ NA (POMÓGŁ)
[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a27a21eb377a4053.html][img]http://images21.fotosik.pl/15/a27a21eb377a4053med.jpg[/img][/url] mój golf http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=87978 nowe foty str.2

Awatar użytkownika
x27
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: x27 » śr sie 23, 2006 19:52

odkrec zrobinik z plynem chlodzacym i spradz czy nei jest przypadkiem zabrudzony oilem.

brak mocy. . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Awatar użytkownika
misiek
_
_
Kontakt:

Post autor: misiek » śr sie 23, 2006 19:53

to zależy ile go musisz dolewać, poprostu go spalasz powoli tak że nie kopci, zobacz czy przy ruszaniu na gorącym silniku nie ma chmurki lekko niebieskawego dymu - jeżeli jest tzn że go spalasz powoli

:-k ...

Awatar użytkownika
Adamtd
VW Baron
VW Baron

Post autor: Adamtd » śr sie 23, 2006 20:39

misiek10111 pisze:to zależy ile go musisz dolewać, poprostu go spalasz powoli tak że nie kopci
Też mi się tak wydaje.
kulfi pisze:ubywa powoli oleju po około 3tygodniowej jezdzie musze dolać do stanu
Przelicz to na przejechane kilometry a nie na odstęp czasowy.

jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....

Awatar użytkownika
grzechu2410nn
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: grzechu2410nn » śr sie 23, 2006 23:42

ma ten sam problem jak zaleje na maxa olejem to po ok 6 tyś musiałem dolac ok. 1 litra jest czym sie przejmowac nie widac zeby palił olej a w zbiorniczku tez nie ma sladów po oleju

z kucharskimi pozdrowieniami Grzegorz Dziedzic

Awatar użytkownika
Adamtd
VW Baron
VW Baron

Post autor: Adamtd » czw sie 24, 2006 07:45

grzechu2410nn, wychodzi jakieś 0,16 l/1000 km więc nie masz jeszcze problemu - poprostu Twój silnik ma większe zużycie i pali więcej oleju, ale jak napisałem to jeszcze nie dramat

jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....

Freyu
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Freyu » śr wrz 13, 2006 11:11

No ja mam tez problem z plejem. Tym bardziej że na autach się zbytnio nie znam więc mnie to niepokoi. Otóż moj Golf to mk3 1.6CL. Kupiłem go jakiś tydzień temu. Po sprawdzeniu stanu oleju okazało się że jest dosłownie kapka na końcu bagnetu. Dolałem litr żeby obadać sprawę i po przejechaniu ok 150km widzę na bagncie że trochę go ubyło. Na ziemi nie widać żeby coś ciekło mocno bo by plamy były. Z tego co mówi znajomy to na rurze wydechowej byłby ślad specyficzny jeśli by spalał olej. Musze na pewno zerknąć jeszcze pod spód żeby zobaczyć jak wygląda miska, ale tym czasem jeśli ktos mógłby doradzić początkującemu użytkownikowi samochodu co i jak sprawdzać to będę bardzo wdzięczny.

RobertP
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: RobertP » śr wrz 13, 2006 11:31

Freyu pisze:No ja mam tez problem z plejem. Tym bardziej że na autach się zbytnio nie znam więc mnie to niepokoi. Otóż moj Golf to mk3 1.6CL. Kupiłem go jakiś tydzień temu. Po sprawdzeniu stanu oleju okazało się że jest dosłownie kapka na końcu bagnetu. Dolałem litr żeby obadać sprawę i po przejechaniu ok 150km widzę na bagncie że trochę go ubyło. Na ziemi nie widać żeby coś ciekło mocno bo by plamy były. Z tego co mówi znajomy to na rurze wydechowej byłby ślad specyficzny jeśli by spalał olej. Musze na pewno zerknąć jeszcze pod spód żeby zobaczyć jak wygląda miska, ale tym czasem jeśli ktos mógłby doradzić początkującemu użytkownikowi samochodu co i jak sprawdzać to będę bardzo wdzięczny.
dolej jeszcze raz do stanu na maks. i zobacz po kilku dniach albo po 300km ..
jeśli ubyje sporo albo b.dużo i dolejesz do stanu na maks z 1,5l. , to stawiam w Twoim benzyniaku na pierścienie .

Freyu
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Freyu » śr wrz 13, 2006 11:55

RobertP pisze:dolej jeszcze raz do stanu na maks. i zobacz po kilku dniach albo po 300km ..
jeśli ubyje sporo albo b.dużo i dolejesz do stanu na maks z 1,5l. , to stawiam w Twoim benzyniaku na pierścienie
Postaram się tak zrobić. Jeśli sprawdzi się ten najczarniejszy scenariusz to jakie orientacyjnie mnie czekaja koszta?

RobertP
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: RobertP » śr wrz 13, 2006 12:19

Freyu pisze:Jeśli sprawdzi się ten najczarniejszy scenariusz to jakie orientacyjnie mnie czekaja koszta?
jesli same pierścienie i uszczelka pod głowice to odpowiednio dobre pierścienie do 200zł uszczleka pod głowicę do 120zł, może coś jeszcze z uszczelek, planowanie głowicy ok100zł + robocizna ??? (nie wiem ile, może z 250-350zł)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”