[mk2]Czy silnik PN ma złącze diagnostyczne?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk2]Czy silnik PN ma złącze diagnostyczne?
Witam.
Mam mk2 z 91 r i zastanawiam się czy oprócz gniazda diagnostycznego pod maską do sczytywania kodów błyskowych ma on złacze diagnostyczne do podłączenia interfejsu VAG jak golfy z innymi silnikami.Sprawdzałem na razie tylko pod osłoną lewarka skrzyni biegów i nie ma tam żadnych wtyczek.Z góry dzięki za pomoc.Pozdrawiam.
Mam mk2 z 91 r i zastanawiam się czy oprócz gniazda diagnostycznego pod maską do sczytywania kodów błyskowych ma on złacze diagnostyczne do podłączenia interfejsu VAG jak golfy z innymi silnikami.Sprawdzałem na razie tylko pod osłoną lewarka skrzyni biegów i nie ma tam żadnych wtyczek.Z góry dzięki za pomoc.Pozdrawiam.
[b]Volkswagen Team Łódź[/b]
Tak to juz niestety jest , ale kody błyskowe tez dobra rzecz
Ostatnio zmieniony śr sie 23, 2006 23:02 przez Ocet, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak,ale nie rozwiązują wszystkich problemów. Ja np. miałem kod oznaczający uszkodzony silnik krokowy, a tak naprawdę była to pęknięta guma podstawy gaźnika przez którą dostawało się powietrze. Teraz z kolei nie pokazuje żadnych błędów ,a silnik ma za małe obroty i się trzęsie przez to 
Ok. Kumam.Nie zrozum mnie żle.Ja nie wymagam od komputera zeby mi powiedział ze mam niedokreconą śrubkę,albo pęknięta gumke,ale napewno złączem diagnostycznym można dowiedzieć się wiecej niż z kodów błyskowych gdzyz generuje je komputer sterujący gaznikiem i tam są ogólne błeg=dy gażnika i silnika :)Ale dzieki za wyjasnienie >pozdrawiam.KUBEK pisze:andy_lodz A CO TY MYŚLISZ ŻE VAGIEEM DOWIEDZIAŁ BYŚ SIĘ COŚ WIĘCEJ ON CI NIE POWIE ŻE MASZ PĘKNIĘTĄ PODSTAWKĘ POD GAŹNIKIEM. KODY BŁYSKOWE I VAG DZIAŁA NA PODOBNYCH ZASADACH. POZDRAWIAM