Problem z naprawą mikrostyku klapa bagażnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z naprawą mikrostyku klapa bagażnika
Siema, naprawiam właśnie mikrostyk w zamku bagażnika, bo nie świeciła lampka. Podłączyłem brązowy do jednego styku C, brązowo-niebieski do NC - czyli dwóch krańcowych, ten po środku został pusty. Problem w tym, że lampka świeci ciągle, nawet po naciśnięciu przycisku na mikrostyku
Re: Problem z naprawą mikrostyku klapa bagażnika
Podłącz, środkowy wtyczki ze środkowym gniazda,jeden zewnętrzny wt. z zew. gniazda(nie znam numerów pinów)
Wewnątrz mikro- styku znajdują się 3 blaszki mosiężne a w gnieżdzie nic innego jak ich zakończenie.
Wodzik, poruszający się na pręciku znajduje się na stałej wysokości zaś blaszki znajdują się na równi pochyłej,zamknięta klapa, brak styku,otwarta klapa,styk.Zwierając styki zapala światło w bagażniku i ikonę na zegarach.Dodam jeszcze , na wodziku powinny być dwie niezależne blaszki robiące styk:środkowy 1 zew.środkowy 2 zew.(ja naprawiając mikro dałem jedną i świeciło tylko w bagażniku)
Nowy zamek w ASO koszt ok 160 zeta.
Wewnątrz mikro- styku znajdują się 3 blaszki mosiężne a w gnieżdzie nic innego jak ich zakończenie.
Wodzik, poruszający się na pręciku znajduje się na stałej wysokości zaś blaszki znajdują się na równi pochyłej,zamknięta klapa, brak styku,otwarta klapa,styk.Zwierając styki zapala światło w bagażniku i ikonę na zegarach.Dodam jeszcze , na wodziku powinny być dwie niezależne blaszki robiące styk:środkowy 1 zew.środkowy 2 zew.(ja naprawiając mikro dałem jedną i świeciło tylko w bagażniku)
Nowy zamek w ASO koszt ok 160 zeta.