Nowy napinacz nowy pasek a nadal piszczy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- konrad1222
- Nowicjusz
- Kontakt:
Nowy napinacz nowy pasek a nadal piszczy
Witam Pany mam problem , niestety moja wiedza na ten temat już się wyczerpała wiec liczę na waszą pomoc a mianowicie chodzi o piszczący pasek wielorowkowy , problem pojawiał się tylko na zimnym silniku potem praktycznie cały czas więc miałem chwilę wolną i zabrałem się za diagnozę oraz naprawę , wymieniłem pasek na nowy nadal piszczy , wymieniłem napinacz niestety nadal pisczy ale tylko po odpaleniu przez jakieś 5 min potem już jest ok, wszystkie koła pasowe były czyszczone oraz odtłuszczane i nadal cały czas po odpaleniu piszczy a potem nic... więc panowie liczę na was i czekam na wasze porady . Pozdro
lol
Nowy napinacz nowy pasek a nadal piszczy !!!
Być może nacięcia na kołach pasowych są już zjechane-za płytkie i każdy pasek będzie się ślizgał.
U mnie jest podobnie na zimno.
Ale to nie pisk lecz syk,syk,syk
Pasek i rolka napinacza wymienione.
Po 5 min cisza.
Pozdr
Ale to nie pisk lecz syk,syk,syk
Pasek i rolka napinacza wymienione.
Po 5 min cisza.
Pozdr
- konrad1222
- Nowicjusz
- Kontakt:
A wiecie może jakie wysokości mają nacięcia na kole pasowym?
lol
Sprawdz czy na kole pasowym i innych kołach w środku między rowkami czy niema z starego pasku takiego jakby nagaru. Czasem sie tak dzieje. Jeśli problem dalej występuje sprawdź w jakiej pozycji siedzi napinacz ( czy napina coś czy tylko delikatnie ) , spróbuj założyć krótszy pasek. Pozdrawiam
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Auto: bmw
- Kontakt:
Re: Nowy napinacz nowy pasek a nadal piszczy !!!
A co tam za silnik? może tdi? jeśli tak to zmień sprzęgło na alternatorze. miałem tak samo, po wymianie cisza. kosztuje ok 100 zł
Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
- konrad1222
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam panowie po długiej walce znalazłem przyczynę winą były zabrudzone koła pasowe oraz na odwrót założony pasek wielorowkowy
lol
Witam
Podepnę się pod temat:
Piszczy prawdopodobnie pasek wielorowkowy na zimnym silniku ok 3-4 min. Najbardziej jak minusowe temperatury.
Po psikniecu paska plakiem przestaje. Pasek wymieniony na NOWY Meyle oraz wymieniona rolkę prowadzącą napinacza.
Było dobrze z 5 dni i znów sie to pojawia przy odpaleniu i tak ok 4 minut, jak nagrzany silnik po jezdzie nic nie piszczy.
Podepnę się pod temat:
Piszczy prawdopodobnie pasek wielorowkowy na zimnym silniku ok 3-4 min. Najbardziej jak minusowe temperatury.
Po psikniecu paska plakiem przestaje. Pasek wymieniony na NOWY Meyle oraz wymieniona rolkę prowadzącą napinacza.
Było dobrze z 5 dni i znów sie to pojawia przy odpaleniu i tak ok 4 minut, jak nagrzany silnik po jezdzie nic nie piszczy.