Cykliczne tykanie przy pracy wycieraczek
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Garrison
- Forum Master
- Auto: Leon 5F Xperience
- Silnik: CZCA
Witam!
Dosłownie przed chwilą zreflektowałem się, że gdy pracują u mnie przednie wycieraczki, pojawia się cykliczne tykanie (bardziej w okolicach manetek). Pierwsze jest jak wycieraczki unoszą się zgarniać, drugie jak już wracają. Odbywa się to na podobnej zasadzie jak kierunkowskazy - też tykają, ale te powinny tak robić. Co do wycieraczek to nie jestem pewien. Może jest to początek końca czegoś. Może też działo się to wcześniej, ale nie słyszałem Wolę jednak zapytać tutaj, by móc w porę zareagować jeśli okaże się to poważniejszą usterką.
Pozdrawiam!
Dosłownie przed chwilą zreflektowałem się, że gdy pracują u mnie przednie wycieraczki, pojawia się cykliczne tykanie (bardziej w okolicach manetek). Pierwsze jest jak wycieraczki unoszą się zgarniać, drugie jak już wracają. Odbywa się to na podobnej zasadzie jak kierunkowskazy - też tykają, ale te powinny tak robić. Co do wycieraczek to nie jestem pewien. Może jest to początek końca czegoś. Może też działo się to wcześniej, ale nie słyszałem Wolę jednak zapytać tutaj, by móc w porę zareagować jeśli okaże się to poważniejszą usterką.
Pozdrawiam!
- slawek987
- Gadatliwa bestia
- Auto: GOLF SV
- Silnik: DCYA
to tykanie przekaźnika (jest na pedałami - trzeba zdjąć osłonę nad nimi aby do niego dojść), raczej to normalne chyba że tyka jakoś głośniej jak powinienGarrison pisze:cykliczne tykanie
- Garrison
- Forum Master
Re: Cykliczne tykanie przy pracy wycieraczek
Wydaje mi się jednak, że wcześniej tego nie robił. Rozumiem zatem, że można go wymienić i to go uciszy?slawek987 pisze:to tykanie przekaźnika (jest na pedałami - trzeba zdjąć osłonę nad nimi aby do niego dojść), raczej to normalne chyba że tyka jakoś głośniej jak powinienGarrison pisze:cykliczne tykanie
- Kocioł DCG
- Użytkownik
To normalne zjawisko, może wcześniej nie zwracałeś uwagi? w fabrycznie nowych autach też to zauważalnie słychać, podobnie jak przekaźniki od innych urządzeń elektrycznych. Jeśli wycieraczki działają jak powinny, tzn. nie stają np w połowie szyby to nie ma sensu tego ruszać moim zdaniem.
- Garrison
- Forum Master
W takim razie temat można uznać za zamknięty. Za dużo dźwięków zaczyna do mnie docieraćKocioł DCG pisze:To normalne zjawisko, może wcześniej nie zwracałeś uwagi? w fabrycznie nowych autach też to zauważalnie słychać, podobnie jak przekaźniki od innych urządzeń elektrycznych. Jeśli wycieraczki działają jak powinny, tzn. nie stają np w połowie szyby to nie ma sensu tego ruszać moim zdaniem.
Dzięki Panowie!
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
jeśli jest to w momencie ruszenia/zatrzymania się wycieraczek to jest to normalne...
wlasnie jestem po wymianie tego przekaznika bo mi tez cykal , cykal dosyc glosno co mnie denerwowalo, kiedy zmienilem ten przekaznik 377 na inna uzywke odrazu zaczal cichutko chodzic