Nie równa praca i strzelanie marchewami
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam mój samochód to Golf 2 1.8 rp i po wymianie pompy która jest pod samochodem fakt faktem idzie 100 razy lepiej ale zaczął strasznie strzelać marchewami i na niskich obrotach pracuje nie równo. Czyli po dodaniu gazu na wysokich obrotach idzie dobrze a gdy np jadę sobie 60 km/h na 4 i dam mu gazu nie ma reakcji na gazz. I pytanie co mu może dolegac bo przyczyn może być dużo a jak miał bym robić wszystko pokolei to troszkę zejdzie mi tego.
Po wymianie pompy paliwa i zaczęlo palić powyżej 15L sprawdzałem wszystko po odłączeniu sondy lambda obroty spadają strasznie w dol a gdy ja podłączysz obroty lecą wysoko, dziwny problem. A chciał bym go rozwiązać jak najszybciej
- Radzio0018
- Użytkownik
1. Reset komputera poprzez odłączenie klemy na 5-10 minut (możliwe że komputer połapał błędy na starej pompie i źle dawkuje paliwo)
* Po podłączeniu klemy, uruchom silnik i nie dotykaj gazu do momentu aż włączy się wentylator chłodnicy. Później przejedź się i ze 2 razy wciśnij gaz do podłogi ...
Jak to zrobisz to daj znać czy coś się zmieniło
* Po podłączeniu klemy, uruchom silnik i nie dotykaj gazu do momentu aż włączy się wentylator chłodnicy. Później przejedź się i ze 2 razy wciśnij gaz do podłogi ...
Jak to zrobisz to daj znać czy coś się zmieniło
Re: Nie równa praca i strzelanie marchewami
Juz tak zrobiłem w niedziele. Ustawiłem od nowa i nawet troszkę mniej pali aż się zdziwiłem na początku kopcil na czarno ale teraz jest wszystko w najlepszym porządku