Witam mam problem,
jakoś rok temu miałem taki przypadek że wchodze do auta przekręcam kluczyk i zero reakcji. Nie miałem czasu wiec pojechałem do pracy drugim autem. Wróciłem do domu wchodze przekręcam kluczyk i auto pali. Dziwne, stało sie to raz więc dałem spokój. Aż do teraz. Kilka dni temu identycznie zrobił, otworzyłem drzwi i zero życia. Postanowiłem odłączyć akumulator i zauważyłem że kabel od plusa jest ciepły. Po 5 minutach podłączyłem aku i jest ok. Na drugi dzień podobnie, siedze w aucie, kluczyk na zapłonie i bach zero pradu. Co sie dzieje ? Czy to mod€ł bortnez czy jakoś tak. Zauważyłem że lampka w podsufitce dziwnie miga. Aku jest w pełni sprawne. Auto to gv 105km tdi 2004 rok
Zaniki napiecia w całym aucie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- piotreldiablo
- Ma gadane
Re: Zaniki napiecia w całym aucie
Skoro "czwórka" posiada punkty masowe (do karoserii i silnika)to w" piątce " będzie podobnie,należałoby je sprawdzić,wyczyścić w razie konieczności.
Klemy są ok.czyste?
Klemy są ok.czyste?
- piotreldiablo
- Ma gadane
Każde auto posiada punkty masowe i jest ich całe mnóstwo i większość pod zabudową.Klemy i aku był sprawdzany od razu by nie pisać głupot na forum.
PIOTR
Zaniki napiecia w całym aucie
rozumiem, że punkt masowy - odkręcałes klemę od nadwozia po prawej z tyłu za akumulatorem. Bo kumpel też twierdził, że sprawdzał a jak złapałem kluczem to klema odpadła razem z nakrętkąpiotreldiablo pisze:Klemy i aku był sprawdzany od razu by nie pisać głupot na forum.
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
- piotreldiablo
- Ma gadane
Tak sprawdzałem, nawet wymieniałem sprzegło niedawno i sprawdzałem kable. Kolejna sprawa to ze włączają mi sie wentylatory i silnik zwiększa obroty do 1050 obrotów, ale nie zawsze tak sie dzieje. Więc raczej przypuszczenia na przewód masowy możemy wykluczyć.
PIOTR