kradnie mi w aucie prąd oto moje badania na temat tego zjawiska..
1. Auto jak ma zamknięte drzwi na centralny czy otwarty zamek centralny pomiar jest taki sam - dziwne.
2. Pobór prądu po wyłączeniu wszystkiego i odłączenia od zapalniczek itp wynosi 0,16-0,17A.
3. Wyciągnąłem radio ( odłączyłem kostkę z tylu) wynosi nadal 0,15A wiec spadło mało i wynosi chyba wciąż za duzo.
4. Wyciągałem bezpieczniki rzędami, zacząłem od tych małych od góry i nic się nie zmieniało. Doszedłem do ostatniego rzędu małych bezpieczników i bezpiecznik numer 15 ma wartość 5A i coś z nim jest chyba nie tak.. jak go wyjąłem to napięcie spadło do 0,05A. Kupiłem bezpiecznik wymienię go na nowy. Ale może to coś dalej w instalacji ? Wymienię to powiem jutro czy napięcie na nowym bezpieczniku spadło. Wydaje mi się ze to bezpiecznik od licznika, jedyne co mi się ostatnio zmieniło z licznikiem to po prostu świeci ikona ABSu bo mam z nim jakiś problem.
Czy uważacie ze te 0,05 A będzie już dopuszczalne bo jednak trochę wciąż chyba za duze to napięcie...
OBSERWACJE Z RANA.
Zamknąłem auto na centralny odłączyłem klemę i zostawiłem go przez cala noc. Rano tylko podniosłem maskę i zmierzyłem miernikiem wyszło 0,16-0,17A i się utrzymywało z z ponad 5 sekund taki wynik i po 5 sekundach około spadł do 0,05A i juz ponad 10 sek na pewno sie utrzymywał taki wynik nawet na nowym wymienionym bezpieczniku. Dziwie się dlaczego trzyma się na tych 0,17A i dopiero później spada do chyba i tak wciąż za wysokiej wartości.. sprawdzę później znowu czy mi pokazywać będzie 0,05 A i chyba będę kolejne rzędy bezpieczników wypinać i patrzeć czy spadnie bo co innego robić ? może podłączyć pod VAG ?
pobór prądu na postoju.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
pobór prądu na postoju.
Bezpiecznik nie kradnie prądu.
Jeśli jest to bezpiecznik 15...to należy odłączać po kolei urządzenia zasilane z tego bezpiecznika...
0.05A będzie ok...i prąd a nie napięcie
Jeśli jest to bezpiecznik 15...to należy odłączać po kolei urządzenia zasilane z tego bezpiecznika...
0.05A będzie ok...i prąd a nie napięcie
pobór prądu na postoju.
Wydawał mi się on jakiś zaśniedziały, dlatego wymieniłem na nowy. Jutro sprawdzę po nocy stania auta czy na tym nowym pokazuje 0,05A. Wydaje mi się, że te 0,16-0,17A pokazywało bo ciągle otwierałem i zamykałem auto jak mierzyłem i np mogły się podzespoły nie "uśpić". Z rana jak sprawdzę i spadnie po 30 sekundach na multimetrze do 0,05A zostawię sprawę chyba już.
Z tego co wyczytałem, nr 15 jest od automatycznej skrzyni, której nie mam i przyciemniania lusterka wstecznego, którego tez nie posiadam. I od ogólnie mówiąc licznika. Mam nadzieję, że nie będę musiał odłączać całego licznika i szukać gdzieś kabelka który jakieś zwarcie robi..
Z tego co wyczytałem, nr 15 jest od automatycznej skrzyni, której nie mam i przyciemniania lusterka wstecznego, którego tez nie posiadam. I od ogólnie mówiąc licznika. Mam nadzieję, że nie będę musiał odłączać całego licznika i szukać gdzieś kabelka który jakieś zwarcie robi..
Bayern ist Meister
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
pobór prądu na postoju.
jeśli nie masz ESP...to pozostaje odpiąć licznik i sprawdzić pobór bez niego
pobór prądu na postoju.
nie, nie mam.
http://images28.fotosik.pl/113/8704e43ed1372ec1.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://images28.fotosik.pl/113/8704e43ed1372ec1.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Bayern ist Meister
pobór prądu na postoju.
Witam, po weekendzie odłączonej klemy od aku pokazało mi 0,05A. Możliwe ze ten bezpiecznik wymieniony starczył. Szukać dalej po bezpiecznikach czy zaakceptować te piec setnych ?
Bayern ist Meister