Samochód typu składak
Moderatorzy: jhosef, doggie, VIP
Samochód typu składak
Witam Panowie. Mam okazję Kupic Golfa II ktory na zdjęciach w ogłoszeniu wygląda naprawde przyzwoicie a i cena jest przystępna. Jest tylko taki problem ze jest on zarejestrowany jako składak a jego rok produkcji to 1996. Rok sie wiec nie pokrywa z faktyczną data produkowania tych aut. Czy warto pchać sie w taka ofertę? Co z rejestracja i przepisem ubezpieczenia na mnie? A zwłaszcza co mi powiedzą w urzędzie skarbowym? No i czy samo auto mimo ładnego wyglądu jest bezpieczne?
Samochód typu składak
Sam miałem takiego Golfa i było okej, żadnych problemów. Po prostu, kiedyś tak sprowadzało sieauta, żeby cło było mniejsze. Wyciagało sie silnik i osobno przewoziło sie to przez granice
Samochód typu składak
Jeżeli chodzi o ubezpieczenie to też nie będzie problemu, pojemność i moc głównie ma się zgadzać, rok produkcji zawsze można poprawić u poprzez agenta lub na infolini
Samochód typu składak
Głównym problemem będzie niemożność ubezpieczenia przez WWW bo tak często automaty są za tępe aby ogarniać Golfa mk2 z roku innego niż 1983-1992.
Poza tym średnio jeśli miałby być youngtimerem.
Poza tym średnio jeśli miałby być youngtimerem.