Pompa Wody MK2
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Pompa Wody MK2
Witam. jestem młodym posiadaczem golfa mk2.
Moja pompa sie rozszczelniła więc kupiłem nową
mam problem z ściągnieciem
odkręciłem wszystkie 4 śruby lecz koło nadal nie chce zejść środkową śrube też trzeba odkrecić?
i od pompy wody koło
jak skutecznie moge je odkręcić gdyż ono sie porusza i troche to przeszkadza
Jeżeli zły dział to przepraszam
Moja pompa sie rozszczelniła więc kupiłem nową
mam problem z ściągnieciem
odkręciłem wszystkie 4 śruby lecz koło nadal nie chce zejść środkową śrube też trzeba odkrecić?
i od pompy wody koło
jak skutecznie moge je odkręcić gdyż ono sie porusza i troche to przeszkadza
Jeżeli zły dział to przepraszam
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Pompa Wody MK2
Koło pasowe wału siedzi tylko na tych 4 śrubach. Tamtej nie ruszaj, chyba że chcesz mieć później problemy z klinem na wale. Koło zejdzie, pewnie się zapiekło. Z pompy wody musisz sobie jakoś wykombinować patent na jego zablokowanie, te śruby nie siedzą, aż tak mocno (choć potrafią wnerwić). Radze użyć dobrych kluczy.
Pompa Wody MK2
koło pasowe wału zejdzie przez tą śróbe normalnie ? , spryskałem wd zobacze może puści po jakimś czasie bo jak anrazie to ani drgnie
-
- VWGolf.pl Killer
Pompa Wody MK2
zejdzie bez problemu,odkręcasz te 4 tylko i schodzi,koło pompy przytrzymaj paskiem klinowym tym co jest musi iść...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Pompa Wody MK2
Rade231, trzeba obstukać,żeby błoto między kołami wykruszyło się i wydmuchać go. Później rozruszać i zdjąć.
Ja wkładam 2 imbusy w śruby,a między nich wkładam breszkę. Następnie jeden z nich poluzowuję grzechotką i przekładam,aż wszystkie poluzuję.bioly05011 pisze:koło pompy przytrzymaj paskiem klinowym tym co jest musi iść
Pompa Wody MK2
Ja na odkrecanie kola pompy wody mam taki sam patent jak Michał, zawsze dziala. Tylko upewnij sie ze wlozyles imbusy do konca zeby nie objechac srub.