Drgania kierownicy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Drgania kierownicy
Witam wszystkich, mam pytanie dotyczące drgań kierownicy , objawy występują po przekroczeniu 80km/h.Kilka dni wcześniej zakopałem sie w błocie i całe auto siadło na podłodze ,silniku i zawieszeniu .Co mogło się skrzywić ,wygiąc ,popsuć ? Wszelkie sugestie mile widziane.
Ostatnio zmieniony śr sie 13, 2008 00:19 przez marko-63, łącznie zmieniany 1 raz.
- Forester
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
drganie kierownicy
pozwole sie podlaczyc pod watek
podobnie mam problemy z drgajaco kierownica, chyba dlatego, ze przejechalem przy 60km/h przez kraweznik ukryty w sniegu, wczesniej kieronica sciagla troche w lewo a teraz jeszcze to....
drgania sa wyczuwalne nawet przy maly predkosciach, wiec co kola do wywazania czy cos powazniejszego ??
podobnie mam problemy z drgajaco kierownica, chyba dlatego, ze przejechalem przy 60km/h przez kraweznik ukryty w sniegu, wczesniej kieronica sciagla troche w lewo a teraz jeszcze to....
drgania sa wyczuwalne nawet przy maly predkosciach, wiec co kola do wywazania czy cos powazniejszego ??
Re: drganie kierownicy
Najpierw koła wyważyć (ewentualnie nowe felgi), a potem tu już tylko zawieszenie- u mnie też ściagało ale po wyważeniu kół mam spokój.Forester pisze:pozwole sie podlaczyc pod watek
- Forester
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
bylem dzis u mechanika,
powiedzial mi ze przyczyna klopotow z ze sciaganiem i drganiem kierownicy to opony
- mozna je juz wyrzucic (nalewki odkleja sie bieznik i peka po bokach)
musze poszukac nowych opon jakichs niedrogich i dobrych, ale juz chyba letnich,
nie stac mnie zeby kupic teraz zimowe a za miesiac czy 2 -drugi komplet - letninich;(
powiedzial mi ze przyczyna klopotow z ze sciaganiem i drganiem kierownicy to opony
- mozna je juz wyrzucic (nalewki odkleja sie bieznik i peka po bokach)
musze poszukac nowych opon jakichs niedrogich i dobrych, ale juz chyba letnich,
nie stac mnie zeby kupic teraz zimowe a za miesiac czy 2 -drugi komplet - letninich;(
czy to mozliwe ze wlasnie to bloto czy lod na felgach moze powodowac az takie drgania? czy to moze byc dodatkowe dzialanie wspomagania kierownicy ktore "wspomaga" odczuwanie wszelkich niedowazen felg? przyznam ze wczeniej jezdzilem samochodem bez wspomagania i zaden lod czy bloto nie powodowaly drgan, widze ze w koleinach szarpie kierownicą i tez mocno samochodem rzuca ale wine zwalam na dosc szerokie opony 195/50 R15, ciekawy jestem waszej opini na temat jak sie ma wspomaganie do drgan kierownicy?