dwumasa a oslona kola?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- piotrekgal
- Forum Master
- Kontakt:
dwumasa a oslona kola?
Sluchajcie, od jakiegos czasu borykam sie z problemem, chyba nawet tutaj poruszanym, i raczej mam sedno gdzie ten problem tkwi, prowadzilem dyskusje z czlowiekiem na YT pod moim filmikiem, dyskusja ktora sie uciela, mozecie wskoczyc w link i moze odszyfrowac o ktore sruby czlowiekowi chodzi ? w komentarzach cala rozmowa jest.
https://www.youtube.com/watch?v=587E0QVIsmM" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.youtube.com/watch?v=587E0QVIsmM" onclick="window.open(this.href);return false;
- ROBAL_26
- Gadatliwa bestia
dwumasa a oslona kola?
piotrekgal, ten człowiek z yb pisał ci o takiej małej blaszce która robi za zaślepke właśnie otworu w skrzyni ,jest wielkości połowy spodka do pod filiżankę przykręcany na 2 śrubki , ta blacha o której ty pisałeś to jest taka flansza która przychodzi między silnik a skrzynie , i być może faktycznie przy wymianie 2massa została podgięta i trze o koło , no chyba że jeszcze nie ruszałeś ko to będzie wskazywało na 2mass który po mału się kończy .ok
Był ATD 101KM 240NM jest ARL+ 185KM 371NM
- piotrekgal
- Forum Master
- Kontakt:
Re: dwumasa a oslona kola?
ROBAL_26 pisze:piotrekgal, ten człowiek z yb pisał ci o takiej małej blaszce która robi za zaślepke właśnie otworu w skrzyni ,jest wielkości połowy spodka do pod filiżankę przykręcany na 2 śrubki , ta blacha o której ty pisałeś to jest taka flansza która przychodzi między silnik a skrzynie , i być może faktycznie przy wymianie 2massa została podgięta i trze o koło , no chyba że jeszcze nie ruszałeś ko to będzie wskazywało na 2mass który po mału się kończy .ok
dwumas jest swiezy, ma moze z 15-20tys ,wymieniany w ASO.
jesli to nie stanowi problemu, moglbys na ktoryms zdjeciu moze zapozyczonym przedstawic ten element ? ten z ktorym i ten czlowiek z yt mial problem, bo moze i ja tez z nim wlasnie mam skoro objawy sa identyczne, a ktos na ktoryms forum pamietam tez sie z tym borykal po dobrym rozgrzaniu silnika itd i problem lezal wlasnie w braku tejze srub tam
- ROBAL_26
- Gadatliwa bestia
dwumasa a oslona kola?
piotrekgal, nie mam akurat żadnej fotki z tego ale u mnie powodem takiego metalicznego tarcia była właśnie podgięta blacha (przez nieuwagę przy swapie silnika )jeździłem jakiś czas z myślą że się wytrze i ucichnie ale było to zbyt irytujące i podczas wymiany oleju spojrzałem od dołu na rozpołowieniu na silnik (u mnie nie ma tej zaślepki właśnie ) i świecąc latarką widziałem gdzie leży problem , cienkim narzędziem odgiąłem ją i od tamtej pory cisza.
Tutaj masz tą blaszkę zaślepke która jest na 2 śrubkach jest pod numerem 28,ją jak odkręcisz to będziesz mógł zobaczyć jak wygląda ta blacha na łączeniu silnika ze skrzynią 27 lub 26 .ok
Tutaj masz tą blaszkę zaślepke która jest na 2 śrubkach jest pod numerem 28,ją jak odkręcisz to będziesz mógł zobaczyć jak wygląda ta blacha na łączeniu silnika ze skrzynią 27 lub 26 .ok
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- piotrekgal
- Forum Master
- Kontakt:
dwumasa a oslona kola?
ROBAL_26, o stary, sądze, ze to wyczerpujaca odpowiedziec, takei konkrety to ja lubie dzieki wielkie
- ROBAL_26
- Gadatliwa bestia
dwumasa a oslona kola?
piotrekgal, wkleiłem ci screm i podałem numerki ale jeszcze trochę brakuje ,wrzucam poniżej link skąd to wrzuciłem .ok
http://www.drive.by/spare/etka/skoda/oct/202/103150/
http://www.drive.by/spare/etka/skoda/oct/202/103150/
- piotrekgal
- Forum Master
- Kontakt:
- ROBAL_26
- Gadatliwa bestia
dwumasa a oslona kola?
piotrekgal, spoko , jak jestem w stanie i coś wiem to zawsze pomogę .
- piotrekgal
- Forum Master
- Kontakt:
dwumasa a oslona kola?
ROBAL_26, wiec tak, to byla ta wlasnie blaszka, ocierala oto kolo samochod rozgrzany do czerwonosci i nic juz nie cykalo.
- ROBAL_26
- Gadatliwa bestia
dwumasa a oslona kola?
piotrekgal, najważniejsze że problem usunięty