bierze olej g4
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
bierze olej g4
witam
jestem nie szczesliwym posiadaczem golfa 4 bierze tyle oleju ze szkoda gadac?ponoć wymiana
uszczelniaczy zaworowych pomoże? jakie koszty?
pzdr
jestem nie szczesliwym posiadaczem golfa 4 bierze tyle oleju ze szkoda gadac?ponoć wymiana
uszczelniaczy zaworowych pomoże? jakie koszty?
pzdr
Ja mam MK3 GTi i mam taki sam problem bo od momentu jak go kupiłem po przejechaniu 4 tys km zabrał mi 2l oleju. Masakra Podobno tak jak mówisz wymienić należy uszczelniacze ale podobno to już nie będzie ten sam motor (tak mi mówił mechanik). Więc jak znajdziesz jakiś sposób lub wymienisz uszczelniacze to podziel się opinią.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
też mam mk3 gti, silnik 2e, mi tez tyle brał, wreszcie chciałem wymienić uszczelniacze, ale mechanik narazie powiedział zeby wlać mu mineralny i poczekać co sie będzie działo. Więc dzis tak zrobiłem. jezdziłem na mobilu 5w50 full synt. takie przejście nie jest zalecane, ale cóż to już nie nowe auto, a moze będzie lepiej. Co do wymiany uszczelniaczy, to zazwyczaj pomaga, kumpel też miał podobne żarcie oleju i mu przeszło.Miroonn pisze:Ja mam MK3 GTi i mam taki sam problem bo od momentu jak go kupiłem po przejechaniu 4 tys km zabrał mi 2l oleju. Masakra Podobno tak jak mówisz wymienić należy uszczelniacze ale podobno to już nie będzie ten sam motor (tak mi mówił mechanik). Więc jak znajdziesz jakiś sposób lub wymienisz uszczelniacze to podziel się opinią.
- vw_vandal
- Forum Master
- Kontakt:
luki1600, zmieniaj gumki na zaworach, one grosze kosztują + zmiana. Może silnik przegrzałeś i się one zrobiły twarde. Jak je zmienisz to motor nic nie straci bo jak narazie to traci olej
martines, silnik nic nie powinien brać oleju, a jak już brać to max. 1l na zmianę ja mam 20 letniego golfa i nic nie bierze a ma na pykane ponad 380 tyś.
rufik83, ja na twoim miejscu bym przeszedł z syntetyku na półsyntetyk 10W40. Z syntetyku na pół i mineralny można przechodzić bez obaw ale odwrotnie to cyrki się dzieją.
martines, silnik nic nie powinien brać oleju, a jak już brać to max. 1l na zmianę ja mam 20 letniego golfa i nic nie bierze a ma na pykane ponad 380 tyś.
rufik83, ja na twoim miejscu bym przeszedł z syntetyku na półsyntetyk 10W40. Z syntetyku na pół i mineralny można przechodzić bez obaw ale odwrotnie to cyrki się dzieją.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DvkPN1Buok0&feature=autoplay&list=FLdQqUeMMZKpjqZ72OdcA6cQ&lf=mh_lolz&playnext=1[/youtube]
Mówił o uszczelniaczach i jeszcze o czymś ale nie w ASO...emgrala pisze:A ja mam Fabie 1.4 16V i też bierze tyle oleju, ale ja juz nie zmieniam, a robote to na okolo 1500
za uszczelniacze 1500 chyba w ASO
[ Dodano: Pią Sie 18, 2006 20:44 ]
no i autko chodzi bardzo dobrze... nie kopci... katalizator działa !!!