Chce wymienic kable na nowe, ale mam pare watpliwosci.
1. czy kupowac specjalnie oznakowane jako "do VW"
2. w tej chwili mam kable zakonczone od strony swiec takim jakby blaszanym kielichem. Czy takich mam szukac?, czy moze mozna ten kielich przelozyc na nowe kable?
3. czy jest roznica w koncowkach prostych i zagietych (w tej chwili sa te zagiete)
4. jakie kable? podobno dobre sa tzw. siliconowe.
5. czy kupowac na sztuki (kazda dlugosc inna) czy moze komplet
6. jakie firmy sa godne uwagi
jakie przewody do swiec do golfa 3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
nie chodzi o oznakowanie "do VW" tylko o kable pasujące do twojego silnika. TUTAJ masz wyszukiwarkę kabli Beru, a TUTAJ wyszukiwarkę kabli NGKfrancmuz pisze:1. czy kupowac specjalnie oznakowane jako "do VW"
jak będziesz miał takie kable jak trzeba, to będa też zakończone jak trzeba i nie będziesz musiał niczego przekładaćfrancmuz pisze:2. w tej chwili mam kable zakonczone od strony swiec takim jakby blaszanym kielichem. Czy takich mam szukac?, czy moze mozna ten kielich przelozyc na nowe kable?
jak wyżej...francmuz pisze:czy jest roznica w koncowkach prostych i zagietych (w tej chwili sa te zagiete)
kup kable porządnej firmy, to nie będzie miało znaczenia jakie.francmuz pisze:4. jakie kable? podobno dobre sa tzw. siliconowe.
lepiej kompletfrancmuz pisze:5. czy kupowac na sztuki (kazda dlugosc inna) czy moze komplet.
z własnego doświadczenia polecam NGK, koledzy piszą też dużo dobrego o Beru.francmuz pisze:6. jakie firmy sa godne uwagi
a tak wogóle, to najpierw przeszukaj forum, bo setki wątków są na ten temat. a ten pewnie moderator właśnie z tego powodu za chwilę zamknie...