Hey,
Niedawno kupiłem taki wózek i wydaje mi się że on bardzo wolno rozgrzewa się do temperatury optymalnej (tzn. jakieś 20min latem i to wskazówka nie wskazuje równo 90 stopni) Czy to normalne? Zaobserwowałem też że płyn chłodzący na zimno przekracza poziom max - może to od tego??
Wiem że zimny silnik ma spory apetyt na paliwo - ale jeszcze nie sprawdziłem ile pali na 100 km.
Poza tym ze wskaźnikiem paliwa chyba też coś nie tak bo po zatankowaniu do pełna wskaźnik jest jedną kreskę niżej niż max.
Pozdrawiam
Radek
Golf III 1.6 z 93 roku /Europe/. Temperatura silnika?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
Dominik107
- Ma gadane

- Kontakt:
U mnie jest tak samo ze wskazaniem temp ale wiem ze u innych temp silnika rosnie szybko szczegolnie latem i wentylator chlodnicy czesto sie wlacza co u mnie jest rzadkoscia(termostat OK). Ale wystarczy wymienic tylko czujnik temp i wszystko powinno wrocic do normy. A ze wskazaniem paliwa pewnie masz to samo co ja a mianowicie ktos kiedys wymienial pompke paliwa i skrzywil pret plywaka w zbiorniku. Wystarczy dostac sie do zbiornika od pompki i wyprostowac.
-
Dominik107
- Ma gadane

- Kontakt: