Witam mam kilka pytań posiadam Golfa iv 1.8T AGU 1998r kupiłem zegary o numerze 1j0919890A bez can zegary założyłem fajnie wyglądają tylko mam 4 małe problemy jedno to to że niebieskie diody nie podświetlają do końca tarczy obrotomierza czy da się to naprawić 2 czasami wskazówka od obrotomierza się przycina czemu ? , 3 po wyjęciu ori zegarów i włożeniu nowych na próbę oraz odpaleniu i włożeniu spowrotem starych auto nie odpaliło :/ blokował go imm dlaczego ? aktualnie jeźdzę na nowych z full.. a 4 czy da sie zmienić widok wyświetlacza z 1 na 2 (Foto niżej ) dzięki za odpowiedz
1.
2.
Zegary bez can
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- MaciekV5
- ...
- Auto: bmw
- Silnik: CUNA
- Kontakt:
Zegary bez can
Pewnie należałoby je wymienić, wlutować nowe po prostu.Piotkoz pisze:jedno to to że niebieskie diody nie podświetlają do końca tarczy obrotomierza czy da się to naprawić
Otwierałeś obudowę i ruszałeś wskazówki? Czasami wynika to ze zbyt mocnego dociśnięcia wskazówki, możesz spróbować ją wyjąć i włożyć jeszcze raz.Piotkoz pisze:czasami wskazówka od obrotomierza się przycina czemu ?
Jeśli zakodowałeś nowe zegary, to stare już nie będą działały, to jest immo2 więc możesz wielokrotnie adaptować licznik.Piotkoz pisze:po wyjęciu ori zegarów i włożeniu nowych na próbę oraz odpaleniu i włożeniu spowrotem starych auto nie odpaliło :/ blokował go imm dlaczego ?
niePiotkoz pisze:czy da sie zmienić widok wyświetlacza z 1 na 2 (Foto niżej )
Zegary bez can
tak będzie ;DMaciekV5 pisze:Pewnie należałoby je wymienić, wlutować nowe po prostu.
Takie kupiłem ;/MaciekV5 pisze:Otwierałeś obudowę i ruszałeś wskazówki? Czasami wynika to ze zbyt mocnego dociśnięcia wskazówki, możesz spróbować ją wyjąć i włożyć jeszcze raz.
tz tak nie robiłem nic laptopem ani nic tylko podłaczyłem nowe i chciałem założyć stare prosze o odpwiedźMaciekV5 pisze:Jeśli zakodowałeś nowe zegary, to stare już nie będą działały, to jest immo2 więc możesz wielokrotnie adaptować licznik.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Zegary bez can
podłączyłeś nowe bez adaptacji wiec inni zadziałało...i teraz blokuje. Włącz zapłon i czekaj aż kontrolka zgaśnie...zaopatrz się w browarka bo moze potrwać z pol godziny.
Wskazówkę obrotomierza musisz podnieść troszkę i będzie ok...
Wskazówkę obrotomierza musisz podnieść troszkę i będzie ok...