Witam. Mam dość nietypowy problem z moim GTI (ABK 1993r)
Kupiłem auto które odpalało i jeździło tylko na gazie. Postanowiłem go jednak uskutecznić na benzynie ale niestety gdzieś jest problem.
W aucie wymienione:
-listwa wtryskowa (sprawna, ładnie pyli)
-komputer DIGIFANT 037 906 024 D
-przepływka
-silniczek krokowy
-czujnik spalania stukowego
-cały aparat zapłonowy z czujnikiem Halla(mam 2szt z 2E)
-przekaźnik od pompki paliwa
Auto na gazie odpala, jeździ. Przy odpalaniu na benzynie listwa psiknie raz i nic więcej. Przez co auto po odpalenie na benzynie pracuje 1-2s i gaśnie.
Czy ktoś ma jakiś pomysł? Bo ja już szczerze rozkładam ręce :/
P.S Stary czujnik halla wyglądał troszkę inaczej od tego z 2E, czy ma to coś do gadania?
GTI odpala i gaśnie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
GTI odpala i gaśnie
pompa paliwa lub zawór ciśnienia paliwa
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
GTI odpala i gaśnie
Najprawdopodobniej, to problem samochodów jeżdżących na LPG i wiecznej głębokiej rezerwie.grg474 pisze:pompa paliwa
-
- Nowicjusz
Re: GTI odpala i gaśnie
Pompa paliwa działa, sprawdzona. Zawór ciśnienia paliwa jest na przewodzie powrotnym w listwie także co może mieć do gadania?
-
- Nowicjusz
GTI odpala i gaśnie
Temat do zamknięcia. Problem rozwiązany Nikt nie zwrócił uwagi na to że przy odpalaniu dawka startowa idzie na listwę a nie na wtrysk startowy Poprzedni właściciel zamienił kable do kostek