czesc, mam podlaczony do vento zestaw glosnikow z audi, subwoofer podobnie (z seryjnej produkcji wszystko), dopoki nie byl podlaczony sub, to glosniki graly dobrze, po podlaczeniu suba (do kanału tylnych glosnikow) glosniki zaczely trzeszczec, tzn tak jakby na membrany nasypac jakiegos piasku czy cos, oczywiscie probowalem znowu odlaczyc sub- efekt niestety dalej byl ten sam. Subwoofer jak byl podlaczony do oddzielnego kanalu na radio, to pracowal tak cicho, ze bylo to dostrzegalne jedynie po przylozeniu reki na bas reflexie ze troche powietrza z niego idzie- moze istotna informacja, nie wiem.
co to moze byc?
Radio: radio-jvc-kd-g722
Glosniki z audi i sub: JTB, maja oddzielne wzmazniacze na sobie, jak dobrze pamietam, przynajmniej subwoofer na pewno.
po podlaczenia subwoofera, glosniki trzeszcza?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
- piotrekgal
- Forum Master
- Kontakt:
Pokaszaniłeś coś z podłączeniem i podejrzewam, że uszkodziłeś końcówkę mocy w radyjku.
Gran Turismo Iniezione
- piotrekgal
- Forum Master
- Kontakt:
przemal, OK, a jesli polaczenia okazalyby sie ok, to co jeszcze mogloby wchodzic w gre?
No wg mnie tylko to - podłączyłeś wejście wzmacniacza pod wyjście radyjka i uszkodziłeś końcówkę mocy. W tym radyjku są po to 3xRCA, żeby nie odpierniczać takich numerów.
Gran Turismo Iniezione
- piotrekgal
- Forum Master
- Kontakt:
przemal, W tym rzecz, ze sub po podlaczeniu do RCA grał bardzo cicho jak wspomnialem..- a ma on swoj wbudowany wzmacniacz tez.
A moze uszkodziłeś mase na wyjściu z radia na wzmacniacz sprobuj weź kawałek przewodu oplątaj do okoła wyjścia rca na radyjku i przytrzymaj do obudowy moze to coś ci pomoze ( oczywiście na właczonym radju ) sprawdz przez chwile jak bedzie grało