Mk2-podnośnik szyb...

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
ck
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Mk2-podnośnik szyb...

Post autor: ck » czw sie 03, 2006 07:47

...niedawno zerwała mi sie linka od podnośnika szyby przedniej(od strony kierowcy) więc zakupiłem nową w sklepie która kosztowała tyle samo co uzywka na szrocie(30zł.)Minęo moze parę tygodni i szyba znów sie nie otwiera,coś się przyblokowało,a może znów linka poszła.Teraz co zrobić kupić znowu nową czy używkę ze szrotu oryginalną?Chyba,że coś poknociłem przy montazu bo od załozenia coś mi szelesciło w podnośniku,tylko co,bo przeciez tam nie ma wielkiej filozofii.Co poradzicie?

bodzio_j
Lord GTI
Lord GTI
Kontakt:

Post autor: bodzio_j » czw sie 03, 2006 08:38

ck, niby filozofi być nie powinno, ale kiedyś wymieniałem w fso, to ze tzry podejścia robiłem zanim założyłem dobrze( też szaleściło). Być może źle założyłeś. Rozbierz , zobacz.

kawowy19
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: kawowy19 » czw sie 03, 2006 11:43

tak jest!
najlepiej rozebrac i powinno być wszystko widać elegancko a tak po co kupowac nowe skoro niewiadomo czy potrzeba nowy mechanizm.Pozdro!

Awatar użytkownika
ck
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: ck » czw sie 03, 2006 11:59

Najpierw tak zrobie,a jak bedzie kicha to musze kupic nowy,w intercarsie cały mechanizm jest jeszcze tańszy i to firmy HANS PREIS za 15zł.+koszty wysyłki 10zł.W sklepie sprzedali mi nie wiadomo co.Przy okazji jak wymieniłem mechanizm to przestała nawet szyba gonić,co było wiecznym problemem większości golfów.

bodzio_j
Lord GTI
Lord GTI
Kontakt:

Post autor: bodzio_j » czw sie 03, 2006 12:01

ck, firmy HP nie polecam. Mam złe doświadczenia (kupiłem czujnik temp, oszukuje jak dentysta przed wyrwaniem zęba). :) Ale 15 zeta nie majątek, może akurat trafisz dobrze.

Awatar użytkownika
ck
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: ck » sob sie 12, 2006 02:00

Podnosnik który kupiłem był firmy TOPRAN,teraz kupiłem FEBI,moze pochodzi dłużej,ale chodzi lżej.Jeśli znowu klęknie to wtedy kupie uzywke oryginalną.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”