Bora AJM Bipy w plusie jakie przyczyny ??
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam !
Bipy mam w plusie jakie mogą byc tego przyczyny ??
Bipy mam w plusie jakie mogą byc tego przyczyny ??
Bipy na plus czyli iglica elektrozaworu otwiera się dłużej (od wartości Idealnej równej 0)
może to być spowodowane przytarciem samej iglicy elektrozaworu np. w skutek zalania benzyny do diesla lub nawet kręcenia rozrusznika z zapowietrzonym układem
może to być spowodowane przytarciem samej iglicy elektrozaworu np. w skutek zalania benzyny do diesla lub nawet kręcenia rozrusznika z zapowietrzonym układem
Audi A4 1.9 TDi BKE + 145km
a jak to jest wina iglicy to oznacza wtryski do regeneracji ??
Czy można to jakoś rozebrać i wyczyścić ??
Czy można to jakoś rozebrać i wyczyścić ??
psc1990, edytuj posty i nie pisz posta pod postem ...
2 - jest o tym na necie i forum .... więc poszukaj zanim usunę temat
2 - jest o tym na necie i forum .... więc poszukaj zanim usunę temat
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Niestety wtryski mogą być do regeneracji ale oczywiście jak bipy nie przekraczają 60 to jeszcze można jeździć sterownik łapię błąd dopiero powyżej 120 na plus jak i minus
no trzeci cylinder bipy ma powyżej 60 ale dawkowanie ma dobre
Witam podepnę się do tematu mam 1,9 AJM 74kw chip 130km.
Po sprawdzeniu VCDS pompowtryski zachowywały się w taki sposób :
na biegu jałowym, Temp. 90 st. C
A teraz to samo z tym ze mierzone przy 3000obr/min
Czy może mi ktoś podpowiedzieć jaki jest stan pompowtryskow ??
Po sprawdzeniu VCDS pompowtryski zachowywały się w taki sposób :
na biegu jałowym, Temp. 90 st. C
A teraz to samo z tym ze mierzone przy 3000obr/min
Czy może mi ktoś podpowiedzieć jaki jest stan pompowtryskow ??
Bipy troche za duże, dawkowanie dobre
dobrze by było je przeczyścić np. w myjce ultradzwiękowej lub środkiem do czyszczenia pompowtryskiwaczy , być może mają dużo nagaru
dobrze by było je przeczyścić np. w myjce ultradzwiękowej lub środkiem do czyszczenia pompowtryskiwaczy , być może mają dużo nagaru
Panowie ja mam jakas masakrę z silnikiem przy 2500 obr. silnik chodzi tak glosno jakby mlot pneumatyczny , tak pompowtryski się nie zachowują ( jeżeli chodzi o dźwięk )udostepnie material na dniach , może komus się przyda . Mam schize ze będzie remont silnika . Moja Golfina jest chora :(:(
odczyty podales na jalowych i tu bym sie nie czpial mimo ze te bipy nieco podwyzszone to wcale nie musi oznaczac ze pompki sa do luftu. To nie wyrocznia.
Podajesz z ewali mlotem jak masz 2500 obr. Podejrzewam ze wali jak przyspieszasz czyli wtedy gdy pomki maja podlewac ropskiem i wtedy moga byc wartosci caplkowicie odmienne. Zrob zapis z 013 i 023 ale przy pryzspieszaniu to wtedy bedzie mozna cos powiedziec.
Podajesz z ewali mlotem jak masz 2500 obr. Podejrzewam ze wali jak przyspieszasz czyli wtedy gdy pomki maja podlewac ropskiem i wtedy moga byc wartosci caplkowicie odmienne. Zrob zapis z 013 i 023 ale przy pryzspieszaniu to wtedy bedzie mozna cos powiedziec.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
hmmm druga fotka jest od przyspieszania do 3000obr ale zgubiłem kanał 13 .
Pierwsza fotka na jałowym biegu
postaram się jutro zrobić pomiar , przed oddaniem do mechanika . panowie a jeżeli chodzi o czyszczenie pompowtryskow to czy liquid moly jest ok bo do zorebrania i czyszczeniu w myjce nie mam wprawy by to samemu robic chodz nie powiem z mila checia bym się nauczyl
bardzo mnie zadziwia cylinder nr. 2 !!!!
skoro podczas przyspieszania cylinder 1 , 3 , 4 , pokazuje większe właściwości na kanale 23 a cylinder 2 nawet spada wartość przyczym na biegu jalowym jest lekko wyższa . kojazac fakty to:
na jalowym jest wartość wyższa od wartości podanej przy 3000obr. to mam odebrać to ze ten wtrysk jest uszkodzony i dlatego podczas przyspieszania wali jak mlot pneumatyczny w takim samym takcie jedynie od predkosci przyspiesza ale na jalowym ten stuk jest prawie nie słyszalny .
tak wiec czy to przyczyna siedzi w 3 wtryskach czy w tym jednym . cosadzicie Panowie
wiem ze kanal 23 nie pokazuje dawkowania ale cos można wywnioskować
przez rok jezdzilem na shell nitro być może dojechałem pompowtryski bądź pompowtrysk , albo lekko cos jest zatarte jednak powiem cos więcej jak dostane wiadomości od serwisu motoricus.pl
Pierwsza fotka na jałowym biegu
postaram się jutro zrobić pomiar , przed oddaniem do mechanika . panowie a jeżeli chodzi o czyszczenie pompowtryskow to czy liquid moly jest ok bo do zorebrania i czyszczeniu w myjce nie mam wprawy by to samemu robic chodz nie powiem z mila checia bym się nauczyl
bardzo mnie zadziwia cylinder nr. 2 !!!!
skoro podczas przyspieszania cylinder 1 , 3 , 4 , pokazuje większe właściwości na kanale 23 a cylinder 2 nawet spada wartość przyczym na biegu jalowym jest lekko wyższa . kojazac fakty to:
na jalowym jest wartość wyższa od wartości podanej przy 3000obr. to mam odebrać to ze ten wtrysk jest uszkodzony i dlatego podczas przyspieszania wali jak mlot pneumatyczny w takim samym takcie jedynie od predkosci przyspiesza ale na jalowym ten stuk jest prawie nie słyszalny .
tak wiec czy to przyczyna siedzi w 3 wtryskach czy w tym jednym . cosadzicie Panowie
wiem ze kanal 23 nie pokazuje dawkowania ale cos można wywnioskować
przez rok jezdzilem na shell nitro być może dojechałem pompowtryski bądź pompowtrysk , albo lekko cos jest zatarte jednak powiem cos więcej jak dostane wiadomości od serwisu motoricus.pl
Używaj opcji edytuj
Czasami wystarczy samo czyszczenie aby wróciło wszystko do normy.
Nie dymi podczas przyśpieszania?
Czasami wystarczy samo czyszczenie aby wróciło wszystko do normy.
Nie dymi podczas przyśpieszania?
Nie nie dymi , jeżeli chodzi o spalanie wszystko jest ok .
Re: Bora AJM Bipy w plusie jakie przyczyny ??
Na stole probierczym firmy Bosch Eps 815 z przystawką Cambox można Bip korygować oczywiście w pewnych granicach. Bosch Diesel Service ma takie maszyny np. http://www.wtryskiwacz.com/regeneracja- ... waczy.html To jedyny skuteczny sposób na ratowanie pompowtryskiwacza przed regeneracją.