Witam. Mam spory problem. Podczas ostatniej jazdy po mieście po dodaniu gazu popuszczeniu i wyrzuceniu na luz obroty w moim Golfiku nie zatrzymały się na 900-950 ale na 600. Auto pozostało na tych obrotach dławiąc się. Przy wciskaniu pedału gazu nie reaguje, łapie jakiekolwiek obroty dopiero od wciśnięcia pedału gazu do połowy tylko wtedy wchodzi na 2500 -3000 obrotów. Można to nazwać tak jakby był duszony przez coś na niskich obrotach jeśli wciągnie się go na ponad 2000 obrotów to spada z nich powoli a przy jakiś 1500 dostaje oporu i w ułamek sekundy spada do 600.
Filtry paliwa i powietrza zakupiłem wymienię je jutro ale spodziewam się że to coś więcej z racji iż stało się to tak nagle.
Co oprócz tego mogło nawalić najprawdopodobniej? Zawalona Przepustnica? Pompa paliwowa? Turbina? Ta jest troche upaćkana w oleju (Wiem zły znak). Czy może jakieś czujniki.
Brak rekacji na pedał gazu. Dławienie się.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
-
- VWGolf.pl Killer
pierwsze co diagnostyka
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
-
- Nowicjusz
Wymieniłem filtry jest lepiej z pracą, ale problemy z małymi obrotami pozostały jutro jadę na diagnostyke.