Witam !
Od niedawna mam problem z wysokim spalaniem mojego golfa a dokładnie wynosi 10,8l na 100KM przy spokojnej jeździe nie szarżuje ani nic podobnego przy 2,5 tys obrotów zmiana biegów staram się jeździć 60 km/h (mało co jeżdże po mieście) nalałem pełny bak zrobiłem 251 kilometrów i połowy baku nie ma czy to jest normalne w tych silnikach ? Jeszcze tak do pełnej informacji mam przejechane 256 tys. rocznik 98. ostatnio wymieniałem uszczelke pod pokrywą zaworów i ponoć mam głowice do planowania ponieważ z płynu chłodniczego robi się żur i czasami dymi na biało. Co wy o tym sądzicie ?
Duże spalanie silnika 1.6 SR 16V
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
podepnij VAG - czy czasem sonda lambda nie dostała.
może tu jest część przyczynymatrix 1994 pisze:z płynu chłodniczego robi się żur i czasami dymi na biało.
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
-
- Nowicjusz
Byłem już u kolegi usunąć pare błędów i nic z sondą lambda tam nie było..
To dość poważny wydatek i poważna robota. Przepalona uszczelka głowicy nie tylko może mieć wpływ na wysokość spalania, czy utratę mocy. Głównym problemem jest ryzyko przegrzania lub zatarcia silnika. Ciśnienie spalin może wywalić płyn chłodniczy. Jeszcze poważniejsze konsekwencje możesz mieć, jeśli płyn dostanie się do oleju. Nie ma na co czekać, to usterka wymagająca natychmiastowej naprawy.matrix 1994 pisze: ponoć mam głowice do planowania ponieważ z płynu chłodniczego robi się żur i czasami dymi na biało. Co wy o tym sądzicie ?
specjalista z zakresu rekonstrukcji wypadków drogowych i odszkodowań powypadkowych