Witam, dobry wieczór.
Mam problem z uruchomieniem auta. W czwartek rano przy próbie odpalenia okazało się, że aku zdechł, zakręcił ledwo dwa razy, liczniki się zresetowały. Zeszłej zimy też mi się to już zdarzało, ale nie było problemów jak teraz, mianowicie. Przy kolejnej próbie odpalenia najpierw wsadziłem kluczyk do stacyjki, potem przekręciłem w pozycję zapalenia się kontrolek i tutaj dostałem 3 krótkie sygnały z autoalarmu, potem próbowałem kręcić na już wymienionym aku i nie dostaje paliwa. Doczytałem w instrukcji do alarmu, że takie sygnały oznaczają, że alarm odciął zapłon. Niestety nie działają też oba przyciski pilota do centralnego zamka, który jest sprzężony z autoalarmem. Nie znam niestety dokładnego modelu tego autoalarmu, wiem tylko, że był montowany przed 2003 rokiem.
Próbowałem szukać przycisku resetującego autoalarm, ale znalazłem tylko bezpiecznik za kolumną radia, po odłączeniu zaczęła wyć krzykaczka (taki sam objaw jak odepnę akumulator). Wykluczam słabą baterię w pilotach, bo jeden (zapasowy/awaryjny) pilot był nieużywany i też nie działa, a działał.
Pilot mam osobno, nie w kluczyku.
Piszę tutaj, żeby ktoś podpowiedział, co może być i jak się pozbyć problemu, zanim wezwę "fachowca", który zasugeruje mi montowanie nowy autoalarm.
A może ktoś ma namiar na poleconego fachowca w Warszawie/Piasecznie?
Golf 4, 1.4 16v, rok 2000 - alarm proxima odciął zapłon
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
-
- VWGolf.pl Killer
Golf 4, 1.4 16v, rok 2000 - alarm proxima odciął zapłon
musisz kolego sprawdzić dokładnie jaka to proxima ewentualnie zrobić fotkę jak wygląda obudowa i płytka w środku będzie trzeba zrobić reset lub programować piloty ,z tego co mi się wydaje do centralki wszystkie przewody będą czarne
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11