Witam padła mi centralka bx20 szajs nic wiecej do powiedzenia 3 miesiące miała i zimny lucik a wszystko było dobrze podłączone przez elektryka ale mniejsza o to do meritum.
W szafie leżała cała centralka nówka którą kiedyś kupiłem zestaw wraz z siłownikami elektrycznymi ale są nie potrzebne gdyż podłączyłem się pod wtyk do pompki pneumatycznej mojego gofra
do tego wykorzystałem tylko 4 kable
-czerwony (zasilanie)
-czarny (masa)
-zielony do zielonego w pompce (otwieranie)
-niebieski do szarego w pompce (zamykanie)
wszystko działa bardzo dobrze
lecz moje pytanie jest następujące.
Czy istnieje możliwość podłączenia pod to migaczy(sygnalizowanie otwarcia oraz zamknięcia) lub syreny-(dzwięk przy otwarciu i zamknięciu)
schemat owego centralna...
chciał bym tylko podkreślić że z kostki z modułu mam wolne dwa kable biały oraz brązowy a także nie użyte kable które szły do siłownika elektrycznego bo wykożystałem tylko zielony i niebieski jak opisałem, może ktoś bardziej ma rozwiniętą wiedzę na temat jak podłączyć pod to kierunki, syrenę lub jedno i drugie.
Czekam na wypowiedzi
centralny zamek małe pytanie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- VWGolf.pl Killer
nie da rady ,dwa kable co o nich wspomniałes (brązowy i biały) są to przewody sterujące pod które podłączasz sterowanie z alarmu
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
czyli rozumie pod ten biały jak i brązowy mogę podłączyć samą centralkę alarmu czy coś podobnego
-
- VWGolf.pl Killer
tak jak napisałem sterujące (otwieranie/zamykanie) w zależności który dotkniesz do masy, podłączyć możesz sam alarm
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11