centralny zamek małe pytanie

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Fabri VW
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Fabri VW » pn lis 10, 2014 14:44

Witam padła mi centralka bx20 szajs nic wiecej do powiedzenia 3 miesiące miała i zimny lucik a wszystko było dobrze podłączone przez elektryka ale mniejsza o to do meritum.

W szafie leżała cała centralka nówka którą kiedyś kupiłem zestaw wraz z siłownikami elektrycznymi ale są nie potrzebne gdyż podłączyłem się pod wtyk do pompki pneumatycznej mojego gofra
do tego wykorzystałem tylko 4 kable
-czerwony (zasilanie)
-czarny (masa)
-zielony do zielonego w pompce (otwieranie)
-niebieski do szarego w pompce (zamykanie)

wszystko działa bardzo dobrze :)
lecz moje pytanie jest następujące.
Czy istnieje możliwość podłączenia pod to migaczy(sygnalizowanie otwarcia oraz zamknięcia) lub syreny-(dzwięk przy otwarciu i zamknięciu)

schemat owego centralna...
Obrazek
chciał bym tylko podkreślić że z kostki z modułu mam wolne dwa kable biały oraz brązowy a także nie użyte kable które szły do siłownika elektrycznego bo wykożystałem tylko zielony i niebieski jak opisałem, może ktoś bardziej ma rozwiniętą wiedzę na temat jak podłączyć pod to kierunki, syrenę lub jedno i drugie.

Czekam na wypowiedzi

bioly05011
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: bioly05011 » pn lis 10, 2014 15:59

nie da rady ,dwa kable co o nich wspomniałes (brązowy i biały) są to przewody sterujące pod które podłączasz sterowanie z alarmu

Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11

Fabri VW
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Fabri VW » pn lis 10, 2014 16:28

czyli rozumie pod ten biały jak i brązowy mogę podłączyć samą centralkę alarmu czy coś podobnego

bioly05011
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: bioly05011 » pn lis 10, 2014 16:34

tak jak napisałem sterujące (otwieranie/zamykanie) w zależności który dotkniesz do masy, podłączyć możesz sam alarm

Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”