Centralny zamek nie do końca "centralny"
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam szanownych forumowiczów. Jestem świeżo po wymianie wiosełka w zamku przednich drzwi prawych. Wcześniej oprócz tego że nie było możliwe otwarcie auta kluczykiem z prawej strony to centralny działał tylko w ten sposób: lewy przód + bagażnik (auto 3 drzwiowe...). A teraz co zauważyłem działanie centralnego daleko odbiega od perfekcji a mianowicie - otwieranie nadal wyglada nastepujaco: albo lewy przod + bagaznik albo prawy przod + bagaznik... co dalej zamykajac od storny prawej tej gdzie wymieniane bylo wioselko zamyka i bagaznik i "ledwo" czyt. powoli drzwi od kierowcy. Zaś zamykajac od kierowcy prawa strona ani drgnie... i co jeszcze centralka ta w bagazniku jak i ta przy prawych drzwiach pracuje ciagle przez ok 30 sek. po czym sie wylacza... zapewne gdzies jest nieszczelnosc ale gdzie szukac???
Jeżeli centralny nie zamyka Ci prawych drzwi, to tam szukaj nieszczelności. Zdarzyło mi się kilka razy, że nieszczelny był siłowniku od klapki wlewu paliwa
-
- Nowicjusz
Ok temat rozwiązany... Winny wężyk przy przelotce... Temat do zamknięcia... Pzdr.