Witam serdecznie!
Mam nadzieję, że zamieszczam postaw w odpowiednim dziale. Moje auto to Golf 4 1.6 16V z 2001 roku. Instalacja gazowa Stag 4 plus, wtryski czerwone Valtek czerwone.
Chciałbym wymienić kilka elementów i proszę Was o wycenę. Potrzebuję:
-wymienić pasek klinowy
-wymienić końcówki drążka kierowniczego
-wymiana wtrysków gazu na reg fast + kalibracja
-wymiana czujnika temperatury płynu chłodniczego
-zbadanie przyczyny brania oleju (wypluwa przez bagnet) ubytek znaczny około 0,5 litra na 600km
Mieszkam obecnie w Warszawie i zastanawiam się jakie to byłyby koszta.
Pozdrawiam
Wycena naprawy kilku elementów + porada
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-pasek 60zł
-końcówka 2x50zł
-na temat gazu się nie wypowiem
-czujnik ori w aso coś koło 100zł płaciłem
-wypluwanie przez bagnet - niedrożna odma?
Wymiana paska, końcówek i czujnika to moim zdaniem 50-100zł (u taniego mechanika) plus 50-100zł za geometrie
-końcówka 2x50zł
-na temat gazu się nie wypowiem
-czujnik ori w aso coś koło 100zł płaciłem
-wypluwanie przez bagnet - niedrożna odma?
Wymiana paska, końcówek i czujnika to moim zdaniem 50-100zł (u taniego mechanika) plus 50-100zł za geometrie
Ja bym się pokusił o samodzielną wymianę i potem geometria. Jakoś szczególnie trudne to nie będzie.
bez palnika zwykle nie ruszy końcówki drążka, a bez doświadczenia/umiejętności nie wymieni paska wielorowkowego
Nie no, nie przesadzajmy. Skoro kolega myśli o samodzielnej wymianie to chyba jakieś tam doświadczenia/umiejętności posiada. Końcówki drążka w mk4 wymieniałem i puściły bez problemu a pasek żeby wymienić wystarczy zablokować napinacz i można już wymieniać. Jeśli ciasno będzie się układał to można pomóc sobie też od dołu trochę. Cała filozofia.
zamiast palnika polecam dwa młotki,cięzki i lżejszy ,rozklepać srube i puści jak trza
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr