Witam.
Zaobserwowałem w moim mk4 1.4 16v, że podczas jazdy jak i na wolnych obrotach co jakiś czas silnik na około 1s przerywa, tak jak by na sekundę tracił napięcie i zaraz wraca do normy. Co może być tego przyczyną? Druga sprawa to nierówno pali przez ok. dwie minuty zaraz po odpaleniu zimnego silnika, potem już chodzi normalnie, co go tutaj boli?
moje auto to golf 4, silnik 1.4 16v AKQ
silnik przerywa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
silnik przerywa
O przerywaniu rozmawiałem już z kilkoma mechanikami i twierdzą, że w 1,4 po prostu tak jest, auto jedzie 1000km, nagle na 1s straci zapłon i dalej jedzie 1000km nie wiadomo dlaczego
Re: silnik przerywa
Większej głupoty nie słyszałem... Mamy Golfa MK4 1,4 16V AHW i nic nie przerywa. Ogólnie nic nie powinno przerywać, a jeśli się tak dzieje to wiadomo, że coś jest nie tak.stonefree pisze:O przerywaniu rozmawiałem już z kilkoma mechanikami i twierdzą, że w 1,4 po prostu tak jest, auto jedzie 1000km, nagle na 1s straci zapłon i dalej jedzie 1000km nie wiadomo dlaczego
@aster, Na początek sprawdź układ zapłonowy.
*_*
silnik przerywa
Było przebicie na fajce 3 cylindra, wymieniłem kable i po problemie.
Temat do zamknięcia
Temat do zamknięcia