2.0 2e problem z uruchomieniem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, mam problem z uruchomieniem silnika jak w temacie, był wymieniany pasek rozrządu ale wydaje mi się że nie jest do końca ok. Do tego z zapłonem też jest coś nie tak i teraz pytanie do Was czy mógł by mi ktoś napisać jak powinienem sie do tego zabrać i wszystko krok po kroku jak powinno być ustawione razem z aparatem zapłonowym.
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: 2.0 2e problem z uruchomieniem
pewnie aparat zaplonowy nie jest ustawiony, mzoe nie ustawiles walka posredniego w odpowieniej pozycji i stad jest problemmisiekkf pisze:Witam, mam problem z uruchomieniem silnika jak w temacie, był wymieniany pasek rozrządu ale wydaje mi się że nie jest do końca ok. Do tego z zapłonem też jest coś nie tak i teraz pytanie do Was czy mógł by mi ktoś napisać jak powinienem sie do tego zabrać i wszystko krok po kroku jak powinno być ustawione razem z aparatem zapłonowym.
a jeśli jest wałek pośredni ustawiony ok (na znakach fabrycznych) to jak powinien być ustawiony aparat razem z palcem ?
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: 2.0 2e problem z uruchomieniem
misiekkf pisze:a jeśli jest wałek pośredni ustawiony ok (na znakach fabrycznych) to jak powinien być ustawiony aparat razem z palcem ?
jesli wszystko ustawilicie na znaki to palec powinien byc ustawiony na wycięcie w aparacie czyli pierwszy cyl.
- Paweł Marek
- V.I.P.
misiekkf, często ludzie nie ustawiają odpowiednio wałka pośredniego, potem kręcą aparatem zapłonowym żeby skorygować błąd w wyprzedzeniu zapłonu. Mogłeś mieć wcześniej taki błąd teraz rozrząd ustawiłeś dobrze więc aparat jest ustawiony źle - tak jest najczęściej
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.