FIS nie reaguje na reset
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
FIS nie reaguje na reset
Witam! Mam trochę nietypowy problem w swoim Golfie. Otóż podłączałem w nim od zera licznik z FIS'em (bez CAN), wszystko dosyć długo działało tak jak należy aż do pewnego razu. Kiedy rano odpaliłem silnik na FIS'ie zamienione było spalanie średnie z chwilowym, ale po kilku kilometrach wskoczyło tak jak należy. Za jakąś chwilę spalanie całkowicie zniknęło i wyświetlane było jako -.-- l/100km, ale po chwili wróciło wszystko do normy. Zauważyłem, że licznik przestał reagować na przycisk RESET. Odpiąłem więc licznik żeby sprawdzić dokładane przewody, wpiąłem i okazało się, że wszystko działa poprawnie. Kwiatków z zamianą i znikaniem spalania już nie miałem, lecz co kilka dni przestawał działać mi owy RESET i za każdym razem pomagało odłączenie i podłączenie niebieskiej wtyczki w liczniku. No i niestety niedawno ta sama historia, ale tym razem nic nie pomaga. Podłączałem licznik 1/2 FIS i tam wszystko śmiga aż miło, więc wygląda to na ewidentny problem z licznikiem. Ma ktoś jakieś sugestie co może być tego przyczyną? 

FIS nie reaguje na reset
krzyzak, Mogą być one w każdym miejscu czy tylko w konkretnych ścieżkach, które są odpowiedzialne za tą funkcję?
- hayperekpo
- VWGolf.pl Killer
FIS nie reaguje na reset
Z tym, że AFAIK przyciski są podłączone do zielonej wtyczki
O ile pamiętam na 9 pin bodaj leci ich masa, plus masa czujników - weź sprawdź czy pin nie jest brudny.

-
- Forum Master
- Auto: Bora kombi Highline
- Silnik: ARL
FIS nie reaguje na reset
Ja co prawda zakładałem całkiem inny licznik (pasat, can) ale przerzuciłem ze 30 wsadów i na części z nich nie działał reset i coś tam jeszcze w prawej manetce. Może być źle dobrany wsad lub źle przerobiony.
Moja Borka Variant:
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=627306
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=627306