jak zwiekszyc dawke paliwa w JP?

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

adi87
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Auto: Octavia 1 '99
Silnik: AEE
Kontakt:

jak zwiekszyc dawke paliwa w JP?

Post autor: adi87 » pn lip 10, 2006 18:50

Tak jak w temacie. musze zwiekzyc dawke paliwa na pompie tylko nie wiem jak to sie ustawia a ni chce eksperymentowac

Awatar użytkownika
gregoreq
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: gregoreq » pn lip 10, 2006 19:26

sam sie kiedys o to pytalem , bo pewien nie bylem i znalazlem odpowiedz : za pomoca tej srubki -> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=435589 . Na postoju regulowalem na oko, tak zeby na maksymalnych obrotach bylo widac jeszcze troche slonca przez chmury z rury. Druga faza regulacji to podczas jazdy , sprawdzalem przyspieszenie no i spalanie.

Szukam:
Silnik wycieraczki tylniej do passata B3
Instrukcje do radyjka GAMMA IV
Sprzedam:
Kierownica RAID z naba

Awatar użytkownika
zaprzal
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: zaprzal » pn lip 10, 2006 19:49

dokladnie tak, sruba zaznaczona strzalka, na przyszlosc uzyj "szukaj"

Obrazek

[b]nie odpowiadam na PW![/b] prosze o kontakt przez [url]turbodiesel.pl[/url]

adi87
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Auto: Octavia 1 '99
Silnik: AEE
Kontakt:

Post autor: adi87 » pn lip 10, 2006 20:06

gregoreq, a jak Ci sie poprawilo przyspieszenie? i jakie spalanie masz po zwiekszeniu dawki? mi nie chodzi o to zeby byl czarny dym tylko troszke podkrecic bo ktos dla oszczednosci zmniejszyl i mk1 z dobitym CK 50PS mi sie lepiej buja..

Awatar użytkownika
gregoreq
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: gregoreq » pn lip 10, 2006 22:49

Ja dokladnie to dawke zmniejszalem bo nakretka kontrujaca musiala mi sie polzunic i bral mi do 8 w trasie , teraz mam tak skrecone ze 6 w miescie bierze. A co do przyspieszenia to mam moze z jakies :grin: 25 :grin: sekund do 100. Narazie preferuje ekonomie ;)
Jesli mial bym takiego sprzecika jak Zaprzal ( chodzi o silnik oczywiscie :grin: ) to bym tak na ekonomie nie patrzyl , a tak stwierdzilem ze nie ma co w 1.6D zwiekszac dawki bo i tak na niewiele zmieni osiagi ( co za roznica 25 czy 20 sek ). Ale w takim GTD z SB to juz zwiekszona dawka potrafi cos uczynic.

Szukam:
Silnik wycieraczki tylniej do passata B3
Instrukcje do radyjka GAMMA IV
Sprzedam:
Kierownica RAID z naba

Przemo86
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Przemo86 » śr lip 12, 2006 19:25

gregoreq pisze:Ja dokladnie to dawke zmniejszalem bo nakretka kontrujaca musiala mi sie polzunic i bral mi do 8 w trasie , teraz mam tak skrecone ze 6 w miescie bierze. A co do przyspieszenia to mam moze z jakies 25 sekund do 100. Narazie preferuje ekonomie
Jesli mial bym takiego sprzecika jak Zaprzal ( chodzi o silnik oczywiscie ) to bym tak na ekonomie nie patrzyl , a tak stwierdzilem ze nie ma co w 1.6D zwiekszac dawki bo i tak na niewiele zmieni osiagi ( co za roznica 25 czy 20 sek ). Ale w takim GTD z SB to juz zwiekszona dawka potrafi cos uczynic.
dokladnie :bigok: w najblizszym czasie odezwe sie do ciebie w sprawie podgrzewacza :P

-Można się dobrze bawić na imprezie bez alkoholu, prawda ?
-Nie wiem, nie byłem...

Moje MK2

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”