Gaśnie

Tutaj piszemy o problemach dotyczących silników benzynowych

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

xeNx.
Nowicjusz
Nowicjusz

Gaśnie

Post autor: xeNx. » ndz kwie 20, 2014 20:17

Cześć ;)

Mam problem z golfikiem 3, gdy go odpalam pochodzi i zaraz gaśnie, no nie raz chodzi normalnie, ale gdy już wrzucam bieg naciskam sprzęgło i puszczam to gaśnie..

Ostatnio wymieniłem świece,czyściłem gaźnik i spuszczałem stare paliwo bo coś w nim było wlane, jakiś olej czy cholera wie kto co tam wlał.
Auto zrobiło z 40km po wymienię tego wszystkiego. Kontrolka oleju miga, ale prawdopodobnie od tego, że długo jeździła moja mama na jednym oleju, albo ma brak smarowania.
Czy da się coś z tym zrobić, czy silnik się zatarł ? Bo golfa mi mama oddaje, i mam zamiar nim pojeździć o ile to możliwe.

aura1
Mały gagatek
Mały gagatek

Gaśnie

Post autor: aura1 » ndz kwie 20, 2014 20:42

Proponuję jeszcze filtr paliwa wymienić, jeśli w baku cos jeszcze było.

xeNx.
Nowicjusz
Nowicjusz

Gaśnie

Post autor: xeNx. » ndz kwie 20, 2014 20:51

A to może być przez filtr paliwa ? :) Bo tam był albo jakiś diesel wlany, albo jakiś olej.. I golfik odpalił mi, pojechałem na stacje miałem w bańce paliwa za 12zł i jak zassał te paliwo to ledwie co dojechałem na tą stacje, zatankowałem za 40zł, i potem za 20zł i to wszystko, więcej nie był tankowany.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Benzyna”